BikePark4x4-1_delovni čas.jpg

Bike park Rogla Powered by Scott je nova pridobitev na Rogli, namenjena adrenalinskim športnikom.

Kolesarski park sestavlja spretnostni poligon na vrhu Planje ter urejene in tekoče gozdne poti, ki se odvijajo pod krošnjami mogočnih pohorskih smrek. Spretnostni poligon nudi predvsem lažje objekte, kjer kolesarji začetniki in otroci pridobijo osnovno znanje gorskega kolesarjenja in se seznanijo s pravilnim nagibanjem skozi zavoje, potiskanjem kolesa čez neravnine ter lovljenjem ravnotežja na ozkih odsekih.

Kolesarski park na Rogli ponuja pet prog, v skupni dolžini 4.700 metrov. Proge vsebujejo atraktivne lesene mostove, ki vas popeljejo čez potočke ter različne zemeljske objekte, od manjših skokov do »table topov«, ki jih lahko uporabljajo tako začetniki kot naprednejši kolesarji za izvajanje skokov. Vse proge odlikuje možnost tekoče vožnje in dejstvo, da so prevozne z vsakim kolesom, pri čemer so najbolj priporočena tista, ki so namenjena za spust ali »freeride«. Poleg mostov, »band« in gladkih potk, na prograh najdete nasute zavoje, manjše hribčke, imenovane »rukerji« ter nekaj prstenih skakalnic (»table top«).

Za lažji in varnejši začetek, so na voljo inštruktorji oz. učitelji gorskega kolesarjenja, ki bodo spremljali vaše prve zavoje na osnovnih objektih. Inštruktorji bodo obiskovalce parka z veseljem popeljali skozi Program osnov gorskega kolesarjenja ali Enodnevno doživetje v Bike parku Rogla.

V okviru Kolesarskega parka Rogla so za izposojo na voljo vrhunska Scottova kolesa in Bluegrass zaščitna oprema.

Kolesarski park deluje v povezavi s panoramsko štirisedežnico Planja od petka do nedelje od 9.00 do 17.00 ure.

V kolesarskem parku na Rogli tako srečamo, poleg rekreativnih gorskih kolesarjev in začetnikov, tudi vrhunske kolesarje, kot sta Nejc Rutar in Žiga Pandur, ki v svetovnem pokalu v spustu tekmujeta v okviru ekipe Unior Tools Team.

www.rogla.eu
 

Komentarji

    Dodaj komentar

    * Vsa polja so obvezna
    Omejeno na 2000 znakov :
    Vnesi kodo na levi in klikni na "Objavi komentar".

    Podrobnosti