Red Bull Tum Tum Pa

V torek 19.4. je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani potekal slovenski finale bobnanja v prostem slogu s pomočjo šolskih in pisarniških pripomočkov. Tekmovalne ekipe z največ štirimi člani so namreč za ustvarjanje kreativnih glasbenih ritmov uporabljale le ravnila, svinčnike, mape in druge pripomočke ter pločevinke Red Bulla. Slovenske barve bo na svetovnem finalu, ki bo potekalo v Rio de Janeiru, zastopala ekipa Trije deci beli in resonanca, ki je prepričala žirijo z uporabo pestre izbire pisarniških rekvizitov.

Na samem tekmovanju so se v navidez težki in zelo zanimivi nalogi pomerile 4 skupine najbolj pogumnih študentov, ki so sprejele izziv. Druga za drugo so se predstavljale v dveh 60 sekundnih nastopih. V prvem krogu so zaigrale t.i. hit - znano uspešnico, ki so jo že vnaprej sporočile žiriji. Drugi krog pa je bil namenjen t.i. originalni kompoziciji - ekipe so predstavile svoj izdelek brez kakršnihkoli omejitev v svobodnem žanru. Dovoljeno je bilo vse in občinstvo je bilo navdušeno!

Vsak nastop je ocenila 3 članska žirija, ki so jo sestavljali Mirko V. Polič – JAMirko (producent, DJ, član RDYO DJs kolektiva), Marko Soršak – Soki (bobnar skupine Elvis Jackson, učitelj bobnanja) in Primož Oberžan (ustanovoitelj skupine The Stroj, izdelovalec izvirnih inštrumentov, tolkalec). Skupine so bile ocenjene v treh kategorijah: ritem, kreativnost in interakcija z občinstvom (odziv publike in interakcija skupine s publiko). Vsi nastopajoči bobnarji so se pri svojih nastopih zelo izkazali in presenetili. Kot že omenjeno je strogo žirijo najbolj prepričala ekipa Trije deci beli in resonanca s Fakultete za gradbeništvo in geodzijo.

Člani ekipe so nam zaupali, da so se na izvedbo pripravljali kar nekaj tednov, saj urejanje in urjeneje kreativne kompozicije zahteva svoj čas, za kar so bili poplačani z zmago. Kot so nam zaupali, so bili njihovi občutki ob tem fenomenalni: » Občutki ob zmagi so fenomenalni. Prvi? Kaj! Jaaa:) Ponosni smo na nase. Posamezno in ekipno. Res smo veseli, da nam je uspelo prepričati publiko in žirijo. Hvala našim navijačem! Ekipe so bile sicer super pripravljene, izjemno kreativne, konkurenca je bila huda! Super obcutek je tudi, da bomo lahko v Riu predstavljali Slovenijo in sebe.”


Končni vrstni red:

1.Trije deci beli in resonanca (Luka Vojnović, Mojca Usnik, Anže Žurbi, Pavel Čebašek)
Izbrani hit: Michael Jackson – Smooth criminal
2.Psihoband
Izbrani hit: Toto - Afrika
3.Tajnice brez dela
Izbrani hit: remix Michael Jackson – Billy Jean in Justin Timberlake - Sexyback
4.Glumci
Izbrani hit: Queen – We will rock you


Komentarji

    Dodaj komentar

    * Vsa polja so obvezna
    Omejeno na 2000 znakov :
    Vnesi kodo na levi in klikni na "Objavi komentar".

    Podrobnosti