Lagaet.JPG

Predstavljamo vam prvega izmed sodnikov, ki bodo ta petek ocenjevali breakdance gibe v centru Urban Roof.

LAGAET je bil zmagovalec kvalifikacij Red Bull BC One v Barceloni 2011 in Portugalsko zastopal na finalu v Moskvi novembra 2011. Zmage na kvalifikacijah v Španiji ni pričakoval, saj je bil poškodovan in se je tekmovanja udeležil kljub prepovedi zdravnika. V letu 2010 se Lagaet ni pojavil na breakdance tekmovalni sceni, saj je sklenil enoletno pogodbo za nastop na Michael Jackson Tribute Show na Portugalskem. Januarja 2011 je imel operacijo kolena in do zadnjega trenutka ni vedel, ali bo zmožen nastopiti na kvalifikacijah.

Znan po bojevniškem pristopu zase pravi, da je pripravljen uničiti “kogarkoli in karkoli!” Svojo taktiko spreminja od tekmovanja do tekmovanja, vedno pa mu je pomembno, da pokaže svojo držo, kreativnost, zaokroženo celoto in ujemanje z ritmom. Pri B-Boyingu mu je najbolj všeč ravno ta B-Boy drža. Specializiral se je za slogovno dovršene power moves. Edina stvar, ki je Lagaet v času tekmovanja ne želi storiti, je dotakniti se svojega nasprotnika. Slednje velja za težjo kršitev in lahko vodi do diskvalifikacije.

Lagaet se je z B-Boyingom prvič srečal leta 2002, ko je opazoval sošolca, kako izvaja power moves, vizualno najbolj dinamične in zračne gibe v breakdance-u. Bil je navdušen in se takoj želel tudi sam preizkusiti v tem. Kot plesalec se osredotoča na osnovno hip-hop obliko breakdance-a, hkrati pa je tudi organizator B-Boy/B-Girl tekmovanj, kakor tudi plesnih delavnic za DanceFact, plesno šolo ekipe Momentum, ki je organizator enega izmed največjih B-Boy tekmovanj z naslovom Eurobattle. Lagaet pravi, da so člani ekipe Momentum nanj kot na plesalca imeli največji vpliv. “Način, kako vadimo, in način, kako plešemo, me navdihuje in mi daje motivacijo za rast!”

Lagaet se najlepše spominja svojega nastopa v Sibiriji, na Irskem, v Franciji, na Nizozemskem in v Koreji. Lagaet je leta 2009 svojo ekipo zastopal v ZDA na finalu Red Bull BC One 2008.

Lagaet se za svoje uspehe v breakdance sceni lahko zahvali močni podpori svoje mame in družine iz Portugalske. Podpirata ga Red Bull in Puma. V svoji šoli vsakodnevno poučuje ples. Veseli ga, da B-Boy scena v njegovi državi raste, in dodaja: “Dobro je živeti v majhni, a kul državi, kot je Portugalska.”
 


Komentarji

    Dodaj komentar

    * Vsa polja so obvezna
    Omejeno na 2000 znakov :
    Vnesi kodo na levi in klikni na "Objavi komentar".

    Podrobnosti