Red Bull Flugtag Slovenia - Glasovanje

Red Bull Flugtag v Ljubljani: Spremljaj v živo!

voyo_logo_slogan.JPG

Za vse ljubitelje kreativnosti, poletov, adrenalina in smeha, ki se dogodka ne boste mogli udeležiti in si letečih vragolij ogledati v Ljubljani, imamo veselo novico!

V živo si jih poglejte na VOYO – na računalnikih ter pametnih telefonih in tablicah z operacijskima sistemoma iOS in Android.

Važno je sodelovati, ne zmagati, pravijo ljubitelji pilotiranja doma narejenih letalnih naprav, ki se bodo naslednjo soboto na tekmovanju Red Bull Flugtag zapodili nad Ljubljanico.

Tekmovanje od udeležencev zahteva več kot le dober polet. Letalna naprava mora biti hkrati umetniška stvaritev in dobro letalo, skrbno izdelan in zanimiv nastop ekipe pa prinese še dodatne točke. Te deli petčlanska žirija, ki s kompetencami sega na vsa omenjena področja in skrbi, da na Red Bull Flugtagu lahko zmaga tudi naprava, ki leti manj metrov, kot jih pade. No, vsaj teoretično.

Polet z umetniškim vtisom je najboljši!

Med ekipami, ki se te dni že pospešeno pripravljajo na nastop, najdemo dve vrsti ... in tretjo, ki je nekje vmes. Kar nekaj je tistih, ki stavijo na najdaljši polet in jih seveda zanima tudi svetovni rekord. Njihove naprave so pravi letalski prototipi in niti Red Bullovim inšpektorjem ne dovolijo preblizu, da ne bi videli preveč! Na drugi strani so tisti, ki pravijo, da bodo zagotovo leteli, ampak še ne vedo pod kakšnim kotom in koliko sekund. Imajo najlepše, najbolj izvirne in najbolj umetniško navdahnjene letalne naprave ter ekipo, ki bo pripravila neverjetno predstavo. Njihove naprave pozna že pol Slovenije, vsekakor pa domača vas. So glasni in se radi pokažejo. Žur pri njih zagotovo bo! Tistih vmes je verjetno največ. So realni in na račun letenja svojim napravam radi dodajo kakšno kreativno, a manj koristno rešitev. Prepričani so, da brez preletenih metrov nad Ljubljanico ne bo uspeha, zato največ vseeno stavijo na letalne sposobnosti svoje stvaritve. Za vsak slučaj pripravljajo še veliko predstavo, ki bo poskrbela za umetniški vtis in prinesla nekaj manjkajočih točk v primeru prehitrega pristanka. Na skrivaj, seveda!

Žirija bo imela težko delo.

Slovenskim letalcem bodo na ljubljanski Špici sodili divji smučar, akrobatski pilot, nadzornica zračnega prometa in glasbenica. Prvima dvema je bilo že velikokrat sojeno, na športnih prizoriščih seveda,
nadzornica o usodi letal in njihovih poteh odloča skoraj vsak dan, glasbenica pa je pred kratkim strogo sodila slovenskim pevskim talentom in dobro ve kdaj gre kdo previsoko in kdaj prenizko. Tina Marinšek, Maša Jeraj, Peter Podlunšek in Filip Flisar sedaj čakajo le še svojega petega kolega ali kolegico. Kdo bo, bomo morda izvedeli šele 16. junija.

Tik pred Ljubljano je padel nov svetovni rekord.

Pri Red Bullu so pred nekaj dnevi zakoličili novo najdaljšo znamko v Red Bull Flugtag poletih. Prejšnji rekord je držal ameriški Minneapoolis, a njihovih 63 metrov in nekaj centimetrov je posekal pilot, ki je v nemškem Mainzu poletel celih 69,79 metrov. Naprava je sicer precej spominjala na jadralnega zmaja, a žirija je ocenila, da je v okvirih pravil. Svetovni rekorder sicer ni zmagal, saj mu je zmanjkalo točk za kreativnost. V Ljubljani tako ciljamo na čistih sedemdeset ali več, seveda z veliko izvirnejšo napravo od
nemške!

Red Bull Flugtag v Ljubljani ...

... se bo zgodil 16. junija. Vzletna ploščad bo postavljena na Špici in bo segala nad Ljubljanico. Naprave in piloti bodo pristajali v vodi. Ekipe bodo svoje mojstrovine sicer na ogled postavile ob 12h, ob 16h pa se bo v zrak pognalo prvo doma zgrajeno letalo.

VOYO

1) kaj je VOYO?
VOYO je največja zakladnica video na zahtevo. Je storitev, pisana na kožo sodobnemu življenjskemu slogu, nenehnemu pomanjkanju časa in želji po njegovem kakovostnem izkoriščanju. Ker sodobni potrošnik medijskih vsebin ve, kaj želi gledati, kdaj in kje.

Bogata zakladnica videovsebin VOYO ima odgovor na vse njegove potrebe:
KAJ: Filmske uspešnice in večne klasike, popularne serije, resničnostni šovi, aktualne dnevno-informativne oddaje, športni prenosi, telenovele, sinhronizirane risanke, različne oddaje.
KDAJ: Za vse okuse, starosti in trende ob vsaki uri dneva - 24 ur na dan, vsak dan. Uporabnik izbira med vsebinami na zahtevo iz bogate videoteke ter neposrednimi športnimi prenosi in prenosi dnevnoinformativnih oddaj.
KJE: Na dlani, v žepu, na dopustu, zunaj, doma in v službi. VOYO lahko spremlja prek računalnika, na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih (aplikacija za operacijske sisteme iOS in Android) ter na pametnih televizorjih Philips in Samsung (beta verzija).

Vsi lahko VOYO preizkusite brezplačno, registrirajte se na Voyo.si in se naročite na 14-dnevni brezplačni dostop!
 

Kjerkoli in kadarkoli!
Tudi v tujini!
Pozor, s prenosom začnemo že ob 15:30!

Lahko tudi zamudite, kajti posnetek dogodka bo na voljo v knjižnici video vsebin.
VOYO je zakon!

Podrobnosti