Tum Tum Pa Patricio Crooker/Red Bull Content Pool

Svetovni finale študentskega bobnarskega tekmovanja Red Bull Tum Tum Pa bo ta vikend potekal v Rio de Janeiru. Poglejmo si znamenitosti tega žurerskega mesta, v katerem bo nastopila tudi slovenska ekipa Trije deci beli in resonanca.

Rio de Janeiro je mesto, čigar gore, zavoje in spektakularno naravo časti tako sonce kot Kristus Odrešenik, katerega roke se raztezajo čez Guanabarski zaliv. Rio vedno nariše nasmeh na obraze številnih turistov, ki jih domačini sprejmejo tako toplo, da si gostje želijo ogledati prav vsak detajl mesta.

S svojimi prečudovitimi plažami Rodrigo de Freitas Lagoon, Sugar Loaf, Jardim Botânico, Morro da Urca in Tijuca Forest velja Rio de Janeiro za deželo vročine in pisanih barv, živahne mešanice tonov in sijaja.

Glasba ne pojenja ...

Čudovito pokrajino pa neprestano spremljajo zvoki odlične sambe. V Rio de Janeiru je zvok sambe še posebej prisoten v času očarljivega karnevala. Mangueira, Salgueiro in Portela niso le liki praznovanja Kralja Moma, temveč tudi imena skupnosti, ki se z glasbo in nasmehom borijo proti življenjskim težavam.

Najboljše blagoslovi Kristus Odrešenik. Ni besed, s katerimi bi opisali občutek, ko pogledate veličastno in ogromno figuro, ki se dviga 700 m nad morsko gladino. Šele ko se znajdete pred 30 metrov visokim kipom, narejenim iz talka, z razponom rok 28 metrov, vam je jasno, zakaj je bil izbran za enega izmed sedmih čudes sveta.

Glava v oblakih ...

Morro da Urca je del ene izmed najlepših in najbolj znanih razglednic Brazilije: Glava sladkorja. Je prva postaja tramvaja. Gora si ime deli z okolišem, kjer se nahaja - enem izmed najbolj živahnih južnih predelov Ria. Urca je bil v 1930-ih sinonim za luksuz in glamur, ko je bil dom kazinoja. Predel je še dandanes živahen. Ko svoja vrata zapre za turiste, se Morro da Urca spremeni v oder za velike koncerte in zabave (tako odprte kot zaprte za publiko) ter nudi edinstven šarm s svojim pogledom na Guanabarski zaliv.

Če imate radi kaj bolj ekstremnega, vam Morro da Urca ponudi tudi to: podjetje Companhia da Escalada vam nudi plezanje, lahko pa si privoščite tudi panoramski let s helikopterjem.

Želiš več?


Komentarji

    Dodaj komentar

    * Vsa polja so obvezna
    Omejeno na 2000 znakov :
    Vnesi kodo na levi in klikni na "Objavi komentar".

    Podrobnosti