Sally enjoying the water © Agustin Munoz/Red Bull Content Pool

En ny generation av kvinnliga surfare har bevisat att dom har viljan och talangen att matcha deras manliga motsvarigheter. Träffa dom här.

Särskilt en tjej har bevisat att hon verkligen kan utmana (och slå) de manliga surfarna. Maya Gabeira, som nyligen var med i ESPNs "Body issue", vann hennes femte Billabong XXL Global Big Wave Award i maj - bara för att bevisa att hon är en av de vassaste att bemästra de största vågorna i världen.
 

null
    © Dove Shore/Red Bull Content Pool


Den 23-åriga brasilianskan (ovan), vann hennes första XXL Big Wave Award år 2007, 18 år gammal! Allt sedan dess har hon kammat hem segrar efter segrar och visar inga tecken på lämna ifrån sig sin plats i världseliten.
 

null
    © Brian Bielmann/Red Bull Content Pool


Maya förklarade sin surffilosofi i en intervju med The Red Bulletin tidigare i år.  Hon är dessutom en av få kvinnor att tävla i en annars mansdominerad tävlingsdisciplin.
  

null© Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool


En annan surfare (på bilden i Fortaleza, Brasilien) från Brasilien är Bruna Kajiya, även hon värlsmästare - fast i freestyle kitesurfing. Hon är också fyrfaldiga vinnare av det nationella mästerskapet.
 

null© Alfredo Escobar/Red Bull Content Pool


Förutom Maya, som du kan följa på Twitter, så får vi hålla tummarna för att även en annan tjej ställer upp in nästa års XXL Big Wave Award...
 

null© Agustin Munoz/Red Bull Content Pool


Nämligen australienskan Sally Fitzgibbons, förmodligen en av de mest kända ansiktena i surfvärlden just nu och som inte minst visat att hon är en livsfarlig utmanare för sina manliga motståndare. 21-åringen har redan hunnit ställa upp i ASP Women's World Championship och kommer på allvar att ge 2012 års ledare, Stephanie Gilmore, en riktig fight om förstaplatsen.
 

null© Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool


Den amerikanska surfaren Susanne 'Susi' Mai är ytterligare en kitesurfare tillhörande det absoluta toppskiktet.

 

null© Stephen Baccon/Red Bull Content Pool


Sally Fitzgibbons lär gå in i säsongsfinalen av ASP Women's World Championship Tour med ordentigt med självförtroende med tanke på hennes två tidigare segrar i årets världsmästerskap.
 

null© photobrent/Red Bull Content Pool

Slutligen, Hawaiis supertalang och drottning över vågorna, Carissa Moore. Med en ålder på knappa 20 år har hon redan vunnit världsmästerskapet efter att ha petat ned Sally Fitzgibbons från tronen förra året. Det är ingen överdrift att säga att vi kommer att få höra mycket om denna talang även i framtiden.

Så vilka regerar egentligen över vågorna - tjejerna eller grabbarna!?

Läsa mer?

 


Kommentarer

    Kommentera

    * Obligatoriska fält
    Max 2000 tecken :
    Skriv ordet till vänster och klicka sedan på "Posta Kommentar":

    Artikel Detaljer