Red Bull Music Academy World Tour 2011 - Photo.jpg

Efter att ha passerat städer som Berlin, London, Madrid och Kapstaden, kommer världens mest maxade musikkollo - Red Bull Music Academy - i år att inta New York City.  Ansök nu!

Få städer i världen kan stoltsera med att ha varit grogrund för ett stort antal musikgenrer. NYC kan det. Hiphop, disco, house och post-punk härstammar alla från stadens otaliga gator, källarlokaler, kyrkor och klubbar. Det är en stad där människor från världens alla nationer smälter samman, vilket även gäller den musik, kultur och attityd varje individ för med sig in i stadens konstant påslagna smältdegel.

Att Red Bull Music Academy och NYC nu möts känns på något vis som en självklarhet. Två nyskapande faktorer i musikvärlden förenar sig och mellan den 30 september till den 2 november kommer Red Bull Music Academy etablera sig i New Yorks samtliga stadsdelar. Fem veckor av workshops, konserter, klubbkvällar kommer att hållas i staden som aldrig sover.

Några av de många musiker och producenter som är klara att delta i New York är bland annat hiphop-producenten Pete Rock, det post-minimalistiska geniet Steve Reich, soulikonen Roy Ayers, housepionjären Frankie Knuckles, och Public Enemys egna  Chuck D.

nullRed Bull Photofiles
   
Nu har dörrarna till New York även öppnats för Sveriges alla musiker, producenter och DJs! Om du är intresserad av att tillbringa två veckor i staden som aldrig sover, besök www.redbullmusicacademy.com Där laddar du ned en ansökningsblankett som du fyller i och skickar in tillsammans med ett urval av dina låtar innan den 2 april 2012. Du måste ha fyllt 21 år innan den 30 september i år.

Kornél Kovács förklarar Red Bull Music Academy:

RBMA är en plattform för dig som skapar framtidens musik. Varje år samlas deltagarna i en ny världsstad för att nätverka, lära sig mer om musikskapande och att framföra sin musik på stadens klubbar och livescener. Det är gratis att delta. Resa, mat och boende av högsta klass ingår. RBMA blir var du gör det till – en möjlighet att få koncentrera dig på din kreativitet, en chans att utbyta erfarenheter med dina musikaliska förebilder och unga likasinnade från hela världen. I korthet: en fantastisk tvåveckors musikfest, en trampolin ut i ett ständigt expanderande musikuniversum. Läs mer och ladda ner ansökningsformulär på, www.redbullmusicacademy.com

 


Kommentarer

    Kommentera

    * Obligatoriska fält
    Max 2000 tecken :
    Skriv ordet till vänster och klicka sedan på "Posta Kommentar":

    Artikel Detaljer