RBMA.JPG

Ännu en gång kan Sverige stoltsera med att få skicka iväg deltagare till Red Bull Music Academy. Ansökningarna har varit många till nästa RBMA som kommer hållas i London 2010. Två svenskar har valts ut bland flera tusen andra DJ:s, låtskrivare, producenter och vokalister.

Mai Nestor som går under artistnamnet, "Scout Klas" är 20 år och kommer från Göteborg. Vid sidan av musiken jobbar hon som sjukhusreceptionist. Hennes musikstil beskrivs som psykedelisk och till RBMA åker hon som vokalist och producent.

När svensk-vietnamesiska Scout Klas var 15 år experimenterade hon med en ostämd gitarr och synt och upptäckte att hon kunde spela in allt på sin mp3-spelare. Hennes kompositioner gav henne både kultstatus på Myspace och ett flertal erbjudanden som hon tackade nej till. Istället valde hon att tillbringa mer tid åt att undersöka olika typer av syntetisk musik.

För fyra år sedan erbjöds Mai en kassettrelease på ett skivbolag från Ohio som även släppt Thurston Moore innan. Hon har nyligen samarbetat med en ukulelespelare som kallas Dim Dim. En av hennes låtar var med på soundtracket till en holländsk film om självdestruktiva tonåringar.

Vill du lyssna på Mai, kolla in henne på Myspace!

28-årige DJ:n och producenten Axel Boman från Stockholm är den andra svenska deltagaren i RBMA. För Axel som pluggar till ljudtekniker är det musikstilen techno och house som gäller. Axel har släppt musik på Ourvision Recordings och på Pampa och han håller till på Studio Barnhus i Stockholm. Axel Boman håller dansgolven uppvärmda med sina omfattande låtval. Oavsett om det house eller techno så har tiden han spenderat på att digga sin brors discosamling klart påverkat hans sätt att skapa dynamik på dansgolvet.

Vill du lyssna på Axel, kolla då in hans Myspace!

 


Kommentarer

    Kommentera

    * Obligatoriska fält
    Max 2000 tecken :
    Skriv ordet till vänster och klicka sedan på "Posta Kommentar":

    Artikel Detaljer