Running

Šta sve sadrži startni paket Red Bull 400 utrke?

Najteža utrka na svijetu 2. jula stiže na Igman, a učesnici će u svojim startnim paketima pronaći zanimljiva iznenađenja. Evo šta ih očekuje...
Piše redbull.ba
3 min readObjavljeno na dan
Vertikalni uspon na Igmanu će se održati po drugi put, a priliku za učestvovanje na utrci koja glasi za jednu od najtežih na svijetu imaju svi: amateri, profesionalci, maratonci, oni željni dobre zabave i oni koji žele rušiti rekorde. Učesnici moraju biti stariji od 18 godina.
Prijavi se OVDJE!
Na prvoj ikad Red Bull 400 utrci koja se prošle godine održala u Bosni i Hercegovini učestvovalo je čak 120 prijavljenih takmičara, od kojih su se odvojeno borili muškarci i žene. Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Aleksa Vuković sa vremenom 04:22:29, a pobjednica u ženskoj konkurenciji, reprezentativka BiH, Adela Čomor sa vremenom 05:28:84.
Ove godine vrijeme je za nove pobjede, oborene rekorde i mnoštvo zabave!
2. jula stazu svjetskog Red Bull 400 prvenstva ponovo će činiti skijaška skakaonica na Igmanu. Takmičari kreću od podnožja brda i pokušat će šta prije doći do vrha, a pritom će morati savladati oko 37 stepeni ili tačnije 170 metara visinske razlike u samo 400 metara staze.
Startni paket Red Bull 400 utrke
Startni paket Red Bull 400 utrke
Šta će takmičari pronaći u startnom paketu?
Svaki profesionalni trkač reći će da je jedna od najvažnijih stvari koju svaki takmičar mora imati odličan ruksak. Upravo je to glavni dio startnog paketa koji omogućava takmičarima da sa sobom uvijek imaju neophodne funkcionalne stvari za dugo trčanje. Garantirana kvaliteta Topspeed ruksaka idealna je za trčanje, planinarenje i penjanje, kampiranje ili motociklizam. Lagan je, podesiv, udoban i jednostavan za upotrebu. Sadrži čak nekoliko sakrivenih pretinaca u kojima takmičari mogu spremiti najvažnije stvari.
Kako bi utrka bila šta ugodnija potreban je dres izrađen od materijala koji se brzo suše i dobro uklanjaju vlagu. Prozračnost dresa koji će takmičari pronaći u startnom paketu osigurat će da se osjećaju ugodno i samouvjereno tokom cijele utrke, a ujedno će činiti i nezaboravnu uspomenu.
Baš svako ko završi ovu utrku zaslužuje medalju koju će ponosno staviti na istaknuto mjesto svog doma. Apsolutno zasluženo! Većina takmičara upravo će na ovoj utrci doživjeti probijanje granica te maksimalan otkucaj srca, doživjeti ogromnu iscrpljenost i ostvariti najveći atletski učinak.
Brojne studije potvrđuju da su sportaši osjetljiviji na dehidraciju ako vježbaju na višim temperaturama u usporedbi s treningom na blažim temperaturama. Na dehidraciju utječe i intenzitet treninga koji je iznimno visok tokom Red Bull 400 utrke. Tokom jednog sata vježbanja sportaš izgubi oko četri čaše tečnosti, ovisno o tjelesnoj težini i brzini znojenja. Boca vode će biti uključena u startni paket kako bi se spriječila dehidracija!
Red Bull, odnosno kriiila koja će pomoći takmičarima u usponu!
Nakon utrke potrebno je vratiti tijelo u normalno stanje, a to će takmičari učiniti unosom hrane i pića. Zato je tu kupon koji će im omogućiti konzumaciju na utrci.
Vrijednost startnog paketa iznosi 90 KM.
Još uvijek se stigneš prijaviti i biti dio Svjetskog prvenstva utrke koja se održava u cijelom svijetu. Osim startnog paketa koji će dobiti svi prijavljeni učesnici, one najbrže očekuje još vrijednih nagrada.
Prijavi se i sudjeluj na utrci. Cijena startnog paketa iznosi 50 KM.