Neymar Jr's Five

Neymar Jr’s Five turnir ponovo u BiH: Traži se ekipa za Brazil!

© Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Čak je i Neymarov brat navijao za nas. Iskustva su nezaboravna, za mene najboljih sedam dana mog života'', kazao je nakon turnira Omerhodžić koji je bio i prvi strijelac svoje ekipe

Zvijezda francuskog PSG-a i brazilske reprezentacije, Neymar, pokrenuo je prije nekoliko godina vlastiti globalni malonogometni turnir - Neymar Jr's Five. 

Ekipe iz preko 30 zemalja širom svijeta, a među njima i BiH, traže svoje mjesto u završnici. 

Ove godine održat će se treće nadmetanje u četiri bh. grada Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Žepču. Finale je predviđeno da se održi u gradu na Miljacki 12. maja u kultnoj sarajevskoj Zetri.

Neymar Jr`s Five
Neymar Jr`s Five

Dvoboji pet na pet

Dakako, igraju se utakmice malog nogometa na male golove gdje se odmjeravaju snage 5 na 5, a pravo učešća imaju ekipe sa igračima (i igračicama) između 16 i 25 godina starosti. 

Također, mogu se prijaviti dvije osobe starije od 25 godina po ekipi. Dvoboji traju po 10 minuta, a posebna draž ovog zanimljivog nadmetanja jeste u tome što ,kada jedna ekipa postigne pogodak, istovremeno izbacuje jednog protivničkog igrača iz nastavka utakmice. 

U tim trenucima ekipa koja ima vodstvo, ima i brojčanu prednost na terenu. Stoga treba puno trke i tehnike kako bi se ekipa koja je u minusu rezultatski vrati u igru. No, znalo se dešavati da tim koji ima vodstvo i igrača više, na kraju izgubi.

The Romanian Neymar Jr's Five 2017 World Champions meet Neymar Jr in the Camp des Loges at Saint Germain en Laye, France, on October 26, 2017.
Romanian World Champions 2017 meet Neymar Jr

Neymar Jr's Five je postao globalni fenomen. Samo prošle godine na takmičenje se prijavilo više od 100.000 igrača sa šest kontinenata.

Najbolji dosadašnji rezultat na Svjestkom prvesntvu ovog turnira u Brazilu osvojili su prošlogodišnji državni pobjednici, tim iz Sarajeva, plasirajući se u četvrtinu finala. Tada je ekipa Linex osvojila u maju 2017. godine prvo mjesto u velikom bh. finalu svjetske serije Nymarovih turnira i izborila plasman u Brazil gdje je početkom jula 2017. predstavljala BiH. Ostvarili su sjajan rezultat plasiravši se među osam najboljih, a na putu ka polufinalu zaustavila ih je ekipa iz Angole. Za ekipu Linex su nastupali: Emir Omerhodžić (kapiten), Emir Kustura, Bekir Kustura, Miloš Đukić, Kerim Iriškić, Renato Čilić i Sead Kapetanović.

Neymarov turnir
Neymarov turnir

Brazilsku avanturu treba doživjeti

''U Brazilu smo pričali iz koje zemlje dolazimo, a mnogi su slijegali ramenima kada su čuli za Bosnu i Hercegovinu. Dakako, mnogi nisu znali odakle smo, osim nekih evropskih zemalja. No, kada smo odlazili svi su znali za BiH. Vidjeli su ko smo i šta smo. Poslije Brazila imali smo i najviše navijača, ljudi su imali simpatije prema nama zbog humora i šarma. Čak je i Neymarov brat navijao za nas. Iskustva su nezaboravna, za mene najboljih sedam dana mog života'', kazao je nakon turnira Omerhodžić koji je bio i prvi strijelac svoje ekipe sa sedam postignutih golova.

Dojam nakon brazilske avanture za bh. tim je bio sjajan.

''Ako bi birali od 1 do 10, dali bi ocjenu 11. Sve je bilo na vrhunskom nivou i ovo treba doživjeti'', u glas su istakli bh. predstavnici nakon povratka u Sarajevo.

U 2016. i 2017.godini ovaj prestižni turnir u BiH okupio je preko 1500 učesnika. Ove godine se očekuje oko 1000 učesnika. Organizatori vjeruju kako će ove ,kao i prethodnih godina, biti izuzetno zanimljivih okršaja i da će ljubitelji malog nogometa uživati. Prošle godine naslov planetarnog prvaka je zasluženo pripao ekipi iz Rumunije, a ovogodišnje finale će se igrati 21. jula u Brazilu.

Datumi kvalifikacija:

28.04.2018 Sarajevo (Sportski tereni Metalac)

29.04.2018 Mostar

05.05.2018 Tuzla

06.05.2018 Žepče (igralište Onovne skole ''Žepče'')

Državno finale:

Sarajevo 12.05.2018 (Zetra)

Prijaviti se možete preko:

www.neymarjrsfive.com ili putem telefona: +38761247486

Pravila i više informacija možete naći na linku ispod: