David Coulthard bei Red Bull Formula Nürburgring mit den Fans.
© Sebastian Marko / Red Bull Content Pool
F1

David Coulthard stiže u Sarajevo

Nestrpljivo čekaš Red Bull Showrun? E pa imamo sjajne vijesti! Legendarni David Coulthard dolazi da napravi show za pamćenje na ulicama Sarajeva.
Piše redbull.ba
2 min readObjavljeno na dan
Već znaš da će Sarajevo 9. juna biti pozornica Red Bull Showruna, koji donosi do sada neviđen spektakl za ljubitelje formule i moto sporta.
Glavna zvijezda programa je RB7, šampionski F1 bolid Red Bull Racinga iz 2011. godine, a sada otkrivamo - bolidom će upravljati slavni David Coulthard.
David se video porukom obratio fanovima u Bosni i Hercegovini:
David Coulthard poses for a portrait during the Red Bull Showrun in Lisbon, Portugal on June 25, 2023.

David Coulthard

© Hugo Silva/Red Bull Content Pool

Zdravo Sarajevo, ovdje David Coulthard. Stavit ću svoju kacigu, navući odijelo i 9. juna dolazim u Sarajevo na Red Bull Showrun! Radujem se što ću izaći s bolidom na ulice i što ću vas vidjeti tamo
Bolid će se kretati trasom od Marijinog Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja BiH, gdje ćeš imati priliku da ga uživo vidiš i čuješ njegov impresivni zvuk.
No, to nije sve, jer pored F1 bolida, moći ćeš uživati i u nastupu Red Bull Driftbrothersa, a svoj show će demonstrirati i virtuoz na stunt motociklu Arūnas Gibieža.
Red Bull Driftbrothers Elias Hountondji of Germany and Joe Hountondji of Germany perform at the Red Bull Ring in Austria on June 9, 2021.

Red Bull Driftbrothers Elias and Joe Hountondji at the Red Bull Ring

© Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Dio programa su muzički nastupi i after partyji, ali, nećemo ti baš sve odmah otkriti😉
Red Bull Showrun možeš pratiti potpuno besplatno, ali ako si želiš osigurati najbolja mjesta, možeš kupiti ulaznice za Fan Pit, odnosno zone s tribinama i sjedećim mjestima.
A ako nikako, baš nikako 9. juna ne možeš biti u Sarajevu, ne tuguj, obezbijedili smo ti budu u prilici da borave u Sarajevu, direktan prijenos spektakla Red Bull Showrun osiguran je na Sport Klubu.

Part of this story

Red Bull Showrun Sarajevo

Moćni RB7 - Red Bull Racing bolid koji je osvojio Veliku nagradu Japana, dolazi u Sarajevo! Gromoglasni zvuk F1 bolida transformisat će grad!

Bosnia & HerzegovinaSarajevo, Bosnia & Herzegovina
Pogledaj događaj