Šta su Aspartam i Acesulfam K?

Aspartam je niskokalorični zaslađivač. Aspartam je proizvodi sintetički te se koristi širom svijeta u preko 5000 različitih proizvoda (kao što su sokovi, jogurti, slatkiši, žvakaće gume itd.)

Acesulfam K je bezkalorični zaslađivač. Koristi se širom svijeta u preko hiljadu proizvoda koji uključuju hranu i piće kao što su žvakaće gume, mliječni proizvodi, pečeni proizvodi, itd.

Sukraloza i Acesulfam K

Aspartam, Sukraloza i Acesulfam K spadaju u najizraženije i najčešće korištene zamjene za šećer u svijetu.

Acesulfam K je nekalorični zaslađivač. Koristi se širom svijeta u više od hiljadu različitih proizvoda, uključujući hranu i piće kao što su žvakaće gume, mliječni proizvodi, pečeni proizvodi itd.

Aspartam je niskokalorični zaslađivač koji se sintetički proizvodi. Koristi se širom svijeta u više od 5.000 različitih proizvoda (kao što su bezalkoholna pića, jogurti, slatkiši, žvakaće gume, itd.).

Sukraloza je nekalorični zaslađivač od šećera i ima ukus šećera. Sukraloza se proizvodi sintetički. Sukraloza se koristi u širokom spektru proizvoda, uključujući pića, pekarske proizvode, deserte, mliječne proizvode, konzervirano voće i sirupe. Aspartam, Sukraloza i Acesulfam K spadaju u najizraženije i najčešće korišćene zamjene za šećer u svijetu. Sva tri imaju odličan sigurnosni profil. Brojne naučne studije pokazuju da su te supstance sigurne za upotrebu kao sastojci za zaslađivanje. Sigurnost ovih zaslađivača ocijenjena je od strane regulatornih tijela širom svijeta (npr. FDA u SAD-u). Vlasti se oslanjaju na procjene sigurnosti nezavisnih naučnih savjetodavnih tijela kao što su Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) i Zajednički stručni odbor FAO / WHO za aditive u hrani (JECFA).

Kriiila za svačiji ukus

Više iz sveta Red Bull-a

Podrška

Q&A

Pitanja i odgovori

Kontakt

Vaša konekcija sa Red Bullom

Izaberite odgovarajuću kategoriju iz menija i vaš zahtjev će biti usmjeren na pravu osobu.

Kontaktiraj nas