RB18 u BCC Tuzla
© Jadran Čilić
F1

Nakon Tuzle F1 bolid stiže u Sarajevo

Nakon što je bio izložen u Bingo City Centru u Tuzli, F1 bolid Oracle Red Bull Racinga stiže u Sarajevo, gdje će biti na raspolaganju fanovima i zaljubljenicima u motosport.
Piše redbull.ba
2 min readObjavljeno na dan
Šampionski bolid u kojem je Max Verstappen prošle godine osvojio svoju drugu titulu svjetskog prvaka Formule 1, u svojoj Show Car izvedbi stiže u glavni grad naše države. Bolid će biti na raspolaganju u Sarajevu za slikanje i snimanje, fanovima, zaljubljenicima motosporta, ali i cjelokupnoj javnosti, zahvaljujući partneru projekta, kompaniji Bingo.
RB18 u BCC Tuzla

RB18 u BCC Tuzla

© Jadran Čilić

Nezaboravno iskustvo imat će posjetitelji Bingo City Centra u Sarajevu, 25.5. kada će F1 Show Car biti izložen unutar samog Bingo marketa.
RB18 u BCC Tuzla

RB18 u BCC Tuzla

© Jadran Čilić

Nakon toga, od 26.5, pa sve do 3. juna, bolid će biti izložen u trgovačkom centru Alta.
Posjetioci BCC Sarajevo, osim slikanja sa bolidom u četvrtak, od petka će na raspolaganju u centru imati igraću konzolu na kojoj se mogu okušati u viruelnoj vožnji bolida, a od 31. maja isto će imati na raspolaganju u Alta centru.
RB18 u BCC Tuzla

RB18 u BCC Tuzla

© Jadran Čilić

Međutim, prava poslastica čeka onoga ko bude najbolji u zabavnoj Red Bull Tryouts igrici.
Poznato je da vrhunski vozači naporno treniraju kako bi stekli ključne vještine koje im pomažu u performansama i takmičenju s rivalima, a neke od njih su potrebne i za ovu zabavnu igricu. Među tim vještinama su memorija - ako se možete sjetiti gdje je najbolja trkaća linija ili trenutak za pretjecanje, to vam može omogućiti veliku prednost, refleksi - u brzoj utrci, što su refleksi brži, to ste spremniji prevazići svaku prepreku, kao i fokus jer puno toga se događa tokom utrke pa je važno usmjeriti pažnju na prave stvari u pravo vrijeme.
ΜΕΙΝΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27.05, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ RED BULL RACING ΕΜΠΕΙΡΙA!

RED BULL TRYOUTS

© RedBull.com

Učesnik sa najboljim rezultatom će biti nagrađen kompletnim Red Bull Racing iskustvom na poznatoj stazi Red Bull Ring u Austriji, a za još 9 koji budu među prvoplasiranima, osigurane su nagrade iz Red Bull Racing kolekcije.