Elfyn Evans in Monte Carlo
© @World/Red Bull Content Pool
WRC
WRC Hrvatska: Šta čeka vozače?
WRC vožen na asfaltnoj podlozi može ponuditi još veće izazove vozačima od onih na šljunku i ledu, pogotovo ako se organizatori potrude začiniti brzince zamkama, a upravo to čeka elitu u Hrvatskoj...
Piše redbull.ba
Objavljeno na dan
Još od Njemačke 2019. godine u Svjetskom prvenstvu nismo imali reli sačinjen isključivo od asfaltnih brzinaca, ali to će se promijeniti kad najbolji relijaši svijeta stignu u Hrvatsku, na prvo WRC izdanje Rallyja Croatia, od 22. do 25. aprila.
U sklopu 22 brzinska ispita WRC elita proći će više od 300 kilometara izazovnih staza kroz Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju, a ko želi konkurirati za pobjedu, morat će pokazati perfektnu vještinu upravljanja automobilom na asfaltnoj podlozi.
Međutim, to neće biti nimalo jednostavno, jer su se organizatori potrudili ponuditi bezbroj različitih izazova, a podloga na kojoj će se voziti mijenjat će se gotovo iz kilometra u kilometar.
Kalle Rovanperä drives on special stage nr. 4 during the World Rally Championship Monte Carlo in Gap, France on January 22, 2021
Kalle Rovanperä's was the third Toyota in the top four
"Na reliju će vozači naići na šest različitih tipova asfalta, od skliskog do ispucanog, od grbavog s puno prijevoja do onog savršeno ispeglanog, kao da si na pisti. Konfiguracija terena je takva da ima dijelova koji su užasno uski, do tri metra, a ima ih koji su široki sve do šest metara," otkriva Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora Rally Croatia, te dodaje:
Pokušali smo zakomplicirati stvari koliko god je to moguće i napraviti jednu tehnički zahtjevnu utrku. Gotovo svaki brzinac ima razbijanje tempa i stalne promjene terena, što je najveći mogući izazov u ovom sportu. Bit će jako teška utrka za sve, ali to su najbolji vozači svijeta, zbog čega jedna WRC reli i mora biti težak
Daniel Šaškin
Za razliku od leda i šljunka, za brzu jurnjavu asfaltom ključno je voziti čisto, odnosno smanjiti proklizavanja na minimum. No, to je lakše reći nego napraviti, ako te čeka nekoliko različitih tipova asfalta na istom brzincu, a organizatori su pripremili čak i osam skokova koji će učiniti Rally Croatia još atraktivnijim.
Thierry Neuville (BEL) y Nicolas Gilsoul (BEL), del equipo Hyundai Shell Mobis WRT, durante el Rally de Finlandia en Jyvaskula, Finlandia, el 3 de agosto de 2019.
El Rally de Finlandia exige un gran técnica
"Najbrže je na asfaltu voziti čisto i bez proklizavanja, ali to neće biti moguće, jer je više od 60% našeg asfalta dosta sklisko. Još ako padne kiša, a u proljeće je to lako moguće, bit će vrlo zanimljivo," dodaje Šaškin i naglašava da je većina brzinaca već vožena kroz 40 godina Delta Rallyja i ostalih lokalnih takmičenja, a izabrani su za WRC samo oni najbolji i najatraktivniji, u bogatoj ponudi kakvu nudi teren u okolici Zagreba:
Dečki koji su bili iz Toyote pregledati ceste rekli su da se ovdje može organizirati tri WRC-a, a ne jedan, koliko imamo staza i cesta!
Daniel Šaškin
U svakom slučaju, pred najboljim relijašima današnjice, kao i njihovim ekipama mnogo je nepoznanica uoči nastupa u Hrvatskoj. Čekaju ih svima nepoznate i zahtjevne ceste, a kad akcija krene, morat će na njima provesti mnogo vremena prije nego što uopće dobiju priliku promijeniti gume pa će i taktika biti bitan faktor ovog relija.
Sébastien Ogier and Julien Ingrassia of Toyota Gazoo Racing WRT on day 3 during the World Rally Championship Sweden in Torsby, Sweden on February 15, 2020.
Seb Ogier is on snow-plough duty
"Oni dijelovi brzinaca koji su abrazivni, gdje je dobar asfalt, tu će se najviše trošiti gume. Vozači mogu birati između tvrđe i mekše komponente, a izbor će ovisiti o temperaturi i uvjetima na stazi. Maksimalno smo iskoristili pravilnik FIA-e da im otežamo pa će tek nakon četiri brzinska ispita u danu moći mijenjati gume. Potrudili smo se da stvarno bude zahtjevno i bit će jako teško pronaći prave gume i prave postavke automobila za naš reli. Tu će do izražaja doći iskustvo i smatram da će se samo iskusni vozači moći ovdje boriti za pobjedu," zaključuje Daniel Šaškin, na temelju svoje 22 godine reli utrkivanja, što uključuje i nezaboravni nastup na Dakaru 2019. godine.
U svakom slučaju, Rally Croatia ponudit će nešto sasvim novo i uzbudljivo Svjetskom prvenstvu i definitivno nam pokazati ko je u 2021. godini novi kralj asfalta u WRC-u!

VIŠE O WRC HRVATSKA: