Goe Vur In Den Otto
© Goe Vur In Den Otto
Music

Naar welke bands Goe Vur In Den Otto dit jaar uitkijkt?

Naast een verschroeiende set in de Red Bull Metal Dome op donderdag 20 juni 2019 wil Goe Vur In Den Otto natuurlijk ook bands checken op Graspop Metal Meeting. Ontdek hieronder welke zeker, en waarom!
Geschreven door Jan Vermeerbergen
Gepubliceerd op
Om op te warmen voor hun verschroeiende set in onze Red Bull Metal Dome op donderdag 20 juni 2019 koos het prettig gestoorde Goe Vur In Den Otto speciaal voor ons de 10 bands waar ze het hardst naar uitkijken op Graspop Metal Meeting 2019. KISS zagen we aankomen natuurlijk, maar de rest?

Rob Zombie

"Purperen dreadlocks galore want Nonkel Rob is back from the dead en komt zijnen Dragula op uwen oprit parkeren. Als gij ooit zwetend in uw bed wakker werd na een heerlijke nachtmerrie waarin techno, industrial, foorharde metal en een hoop spinnenwebben de hoofdrol spelen dan hebben wij keigoei nieuws voor jou: elke dag halloween bij deze horror grand master!"

KISS

"You wanted the best, you got the best! Nonkel Gene en Tante Paul komen hun T-shirts, brooddozen en onderleggers ook slijten op de metal market van Graspop en als ze er dan toch zijn, headlinen ze ook op zondag. Kiss zijn de ultieme shockrockers, hoewel het altijd meer shock dan rock is geweest, want ze hebben hun 46-jarige carrière toch heel erg nodig gehad om één A4’ke setlist goei songs bijeen te krijgen - de rest valt toch een beetje tegen. Nu, die paar songs zijn dan weer zo heel erg fucking graaf dat we deze afscheidstournee moeten vieren als de rock’n’rollhoogmis die ze zonder twijfel zal zijn."

Mysticum

"Ik zeg altijd: er is maar één ding beter dan black metal en dat is black metal gespeeld van op een verdiepke op het podium met een klet van ne LED-wall eromheen geplakt. Industrial black metal, noemt Mysticum het zelf. Dat is een klein beetje zoals ne liefdesbaby van Donald Trump en Glenn Danzig: ‘t is lelijk, ‘t is kwaad, het maakt grellig veel lawaai maar ge kunt ni anders dan er gefascineerd naar kijken."

Wiegedood

"Deze ideale Vlaamsche schoonzonen hebben hun naam niet gestolen, want dit soort archaïsche, gortdroge en heerlijk loempe black metal in de stijl van Mayhem kunt ge alleen maar maken als ge ook daadwerkelijk als baby in uw wiegske gestikt zijt. Ondertussen zijn ze al groter in het buitenland dan hier, dus tijd dat we ze in Dessel ook eens doodknuffelen."

Deadland Ritual

"Een van de schoonste dingen in de metal zijn de supergroepen. Deadland Ritual is ne super-supergroep: zanger Franky Perez van Apocalyptica, gitarist Steve Stevens van Billy Idol, Matt Sorum van Guns N’ Roses en The Cult en op bas niemand minder de grooviest motherf*cker die de metal ooit gekend heeft: Geezer Butler van Black Sabbath. Dat zijn minstens acht redenen om Deadland Ritual te gaan bekijken. Tel maar na."

Slayer

"Laat ons elkaar geen Liesbeth noemen: ge moogt uw eigen pas nen echte metalfan noemen als ge ten minste ene keer keiluid, uit het diepste van uw wezen Slaaayyyeeeeeeuuhhhhr geroepen hebt. De thrashkapoenen komen hun gitaren aan de wilgen hangen, maar niet zonder dat ze u nog een allerlaatste bolreussing hebben gegeven met classics als 'Angel Of Death', 'Raining Blood' en, euhm, 'Gemini'!"

Architects

"Als er één band een stijle opmars heeft gemaakt de laatste jaren dan zijn het deze Britten wel. In no time zijn ze geëvolueerd van het voorprogramma van A Day To Remember en Bring Me The Horizon naar de rol van headliner. In die mate zelfs dat ze weigerden te spelen wanneer een festival hun logo kleiner dan dat van Parkway Drive op de affiche zette. De écht goeie punk attitude, quoi."

Carpenter Brut

"Vroeger had ge de rockers en de Johnnies maar tegenwoordig loopt dat meer en meer in mekaar over. Langs de ene kant hebt ge Justin Bieber die een T-shirt van Metallica draagt of een of andere Kardashian die een Slayer-patch op haar gat naait, langs de andere kant hebt ge metalheads die beats beginnen maken. Carpenter Brut is misschien wel dé Original Gangster als het aankomt op synthwave, absoluut niet te missen."

Slipknot

"Oude wijn in nieuwe maskers want de bende zotte overalls van Corey Taylor zijn terug met een nieuwe plaat én nieuwe maskers. De mannen die 100% verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan gitaarsolo’s in al wat na de nu metal is gekomen, staan scherper dan ooit. If you’re 555 dan zijn dees mannen zonder twijfel 666!"

Refused

"Kunstenaars achter het fantastische meesterwerk The Shape Of Punk To Come. Het Refused party program staat na een paar jaar inactiviteit weer helemaal terug op vollen bak. Dennis Lyxzen en zijn zeven zotte Zweden zijn klaar om de punkskes op de i te zetten met ne mix van kletterende punk en knetsende beats, het soort beats die zelfs The Bloody Beetroots inspireerden om de crossover tussen rock en elektronische muziek te maken."