Red Bull All The Way 2019
© Wilhelm Westergren
Motoring

500 brommers veroveren Vlaamse Ardennen en Pays des Collines

Ooit al zoveel brommers bij elkaar gezien? Wij ook niet! En dat op de mooiste wegen en meest legendarische hellingen van ons land!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

Red Bull All The Way

BelgiumKortrijk, Belgium
Info evenement
Met meer dan 500 waren ze, de dappere deelnemers van Red Bull All The Way. Op hun brommers van 50CC - en daar zaten echt pareltjes tussen - zoefden ze als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 142 kilometer. Met start en finish in Oudenaarde, de toegangspoort naar de wondermooie Vlaamse Ardennen en Pays des Collines in Henegouwen.
Motoring · 2 min
Dit was Red Bull All The Way!
Onze karavaan trotseerde de meest verraderlijke kasseistroken, verkende de mooiste wegeltjes en beklom enkele legendarische hellingen. Met een fikse uitdaging op de Muur van Geraardsbergen, Mont Saint Laurent, La Houppe, de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont. Want om te winnen moest je niet snel zijn, maar wel punten verdienen. Een hele dag focussen dus, maar vooral dikke fun.

Uitdaging van jewelste

Voor ze aan de challenges begonnen, verzamelden de zeldzame oldtimers, vergeten classics en coole retromodellen - en hun baasjes natuurlijk - op de Markt in Oudenaarde. Een ongelooflijk zicht, en een waar walhalla voor liefhebbers van over heel België én uit onze buurlanden. De start was genieten, de eerste kilometers een spektakel. Maar dan was het go time!
  • Challenge 1: je brommer zo snel mogelijk de Muur van Geraardsbergen opduwen.
  • Challenge 2: balanceren op Mont Saint Laurent.
  • Challenge 3: offroad laveren op La Houppe.
  • Challenge 4: op de Koppenberg zo lang mogelijk surplacen, want 3rd =1st!
  • Challenge 5: heerlijk dragracen op de mythische Paterberg. Gogogo!
  • Challenge 6: vakkundig bijtanken op de Oude Kwaremont.
Hans Delsemme en Jens Van Overwalle scoorden het meest aantal punten op de challenges, en namen de overwinning - en een prachtige trofee - mee naar huis.
“Het was super leuk vandaag! Vorig jaar was ik er ook bij en ook deze keer was het een prachtige rit. En de challenges zijn ook echt plezant, die breken de rit op een originele manier. Ik heb het stiekem wel strategisch gespeeld om te kunnen winnen. Vorig jaar was ik tweede en kijk nu.. gewonnen!” - Hans Delsemme, winnaar youngtimers.
“Ik kwam alleszins wel om te winnen (lacht), en nadat er al een paar challenges goed waren gegaan, hoopte ik er stiekem wel op. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan! Maar vandaag was echt heel erg gezellig. De velden, de beklimmingen... het is echt een prachtige streek. We hebben er van genoten en volgend jaar kom ik zeker terug! “ - Jens Van Overwalle, winnaar oldtimers.

Liefde

Het was genieten, lachen en soms volhouden op de mooiste wegen van ons land. Pech werd snel verholpen, de inwendige mens op de juiste momenten versterkt. Maar waar het echt om draaide? Die passie voor motorsport. Dat urenlang sleutelen om je brommer klaar te krijgen voor Red Bull All The Way. Het ruilen van onderdelen en andere uit de nood helpen. Zeldzame oldtimers ontdekken en herstellen. In het weekend op je splinternieuwe Mash of stokoude Honda Camino de baan op gaan, samen met je vrienden. Volgend jaar gewoon opnieuw, toch?
Motoring · 5 min
Je weet wat ze zeggen van iemand met een kleine brommer hé?
Onderdeel van dit verhaal

Red Bull All The Way

BelgiumKortrijk, Belgium
Info evenement