Red Bull All The Way 2022
© KREW Collective
Motoring

1000 brommers trotseren legendarische hellingen van de Vlaamse Ardennen

120 zonovergoten kilometers over de allermooiste wegen van de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines met 1000 brommers van 50cc. Dit was de vierde editie van Red Bull All The Way!
Geschreven door Red Bull Belgium
2 minuten lezenGepubliceerd op
Maar liefst 1000 dappere deelnemers verzamelden in Oudenaarde voor de vierde editie van Red Bull All The Way! Op hun brommers van 50cc - en daar zaten prachtige oldtimers en andere pareltjes tussen - zoefden ze als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van 120 kilometer lang. Dwars door de wondermooie Vlaamse Ardennen en Pays des Collines, over legendarische hellingen en langs vier fikse uitdagingen op de Muur van Geraardsbergen, Ghoy, Kluisbergen én de Koppenberg. Ook onze atleten Felix Denayer, Tom de Dorlodot en Maxime Richard stonden op de startlijst. Of ze het einde haalden?

1 min

Dit was Red Bull All The Way 2022

Vier crazy challenges

Onderweg stonden de zeldzame oldtimers, vergeten classics en coole retromodellen van Mash Motors ook vier stevige challenges te wachten. De bedoeling? Zo veel mogelijk punten verzamelen. De winnaars gingen op het einde van de dag naar huis met een leuke prijs.
  • Muur van Geraardsbergen - No engine: Je brommer zo snel mogelijk de Muur opduwen, zonder motor uiteraard.
  • Ghoy - Zigzag: Een pittig offroad parcours trotseren.
  • Kluisbergen - Balance: Balanceren op een parcours met balken.
  • Koppenberg - Dragrace: Heerlijk dragracen.
De winnaars van Red Bull All The Way 2022? Lucas Pieters uit Kluisbergen won, met Marniek Kint en Sammie Haesaert op respectievelijk de tweede en derde plek.
Red Bull All The Way gemist? Je wil de route nog eens rijden? Download dan hier de GPX file!

Golden boys

Tussen die 1000 deelnemers zaten ook drie Red Bull-atleten. Avonturier Tom de Dorlodot, wereldkampioen kajak Maxime Richard en hockeykampioen Felix Denayer - niet toevallig op een gouden Mash - hadden de tijd van hun leven.
Het was super cool vandaag. Ik had nog nooit meegereden, maar wat een ervaring. Dat geluid, die mensen, die views. Tijdens de Zigzag Challenge werd het even spannend, maar ik wou dan ook Maxime en Tom te snel af zijn. Geen idee hoe je beter een zaterdag kan doorbrengen dan Red Bull style!
Red Bull All The Way 2022
Red Bull All The Way 2022

Meer dan een tourtocht

Red Bull All The Way is meer dan enkel cruisen door de prachtige landschappen en uitdagende challenges tot een goed einde brengen. Het was genieten, lachen en soms volhouden op de mooiste wegen van ons land. Pech werd snel verholpen, de strijdlust op de juiste momenten versterkt. Maar waar het echt om draaide? Die passie voor motorsport. Dat urenlang sleutelen om je brommer klaar te krijgen voor Red Bull All The Way. Het ruilen van onderdelen en anderen uit de nood helpen. Zeldzame oldtimers ontdekken en herstellen. In het weekend op je stokoude Honda Camino de baan op gaan, samen met je vrienden. Dát is Red Bull All The Way. Alle 1000 startnummers waren niet voor niets binnen 24 uur de deur uit.