De eerste zeven legends van het spel
© EA
Games

TIPS: Apex Legends voor beginners!

Al even bezig met Apex Legends? of nog maar net begonnen? Dan zijn deze tips voor jou!
Geschreven door Esports Club
Gepubliceerd op
Even geleden konden we aan de slag met Apex Legends Season 4: Assimilation. Er werd een nieuw wapen, een nieuwe legend en allerlei veranderingen aan de map geïntroduceerd. Hieronder vijf tips om echt te heersen in dat nieuwe seizoen. Na veel oefenen natuurlijk.
De nieuwe legend: Revenant
De nieuwe legend: Revenant

1. Leer je legends

Er zijn in Apex Legends drie types legends: aanvallend, verdedigend en ondersteunend. Door de vaardigheden van elk personage te begrijpen kun je aan de hand daarvan ook je eigen team samenstellen. In Apex Legends speel je namelijk altijd met z’n drieën!
Neem bijvoorbeeld de nieuwe legend van seizoen 4: Revenant. Zijn sterkste vaardigheid zorgt ervoor dat teamgenoten een tweede leven krijgen. Ondanks dat is hij een aanvallend personage. Die wil je dus combineren met verdedigende en ondersteunende teamgenoot.

2. Met welke kogels ga je schieten?

Apex Legends kent vier soorten kogels: light, heavy, energy en sniper. Het laatste type is in het spel gekomen met seizoen 4. Welke type kogel je wapen heeft, zie je bij het oppakken. Let hier goed op, want munitie die jij niet nodig hebt kun je delen met je teamgenoten.
De volgende wapens maken gebruik van de nieuwe sniper-kogels in seizoen 4: Longbow DMR, Triple Take, Sentinel en Charge Rifle. De scout is trouwens geen sniper-rifle meer!
Apex Legends
Apex Legends

3. Rode ballonnen

Apex Legends bevat geen voertuigen om jezelf snel te verplaatsen, maar er je kunt wel gebruik maken van springtorens om een grote afstand af kunt leggen. De torens zijn te herkennen aan een rode ballon. Komt de storm steeds dichter? Maak dan gebruik van deze torens om weg te komen.

4. Werk samen en communiceer

Apex Legends heeft een voice-chat en een uitgebreid markeersysteem. Je kunt vanalles markeren. Denk aan de positie van tegenstanders, een open deur of een loot crate. Geef je teamgenoten aanwijzingen en roep als je hulp nodig hebt. Communicatie is de sleutel tot overwinning.
De trainingsmap in Apex Legends
De trainingsmap in Apex Legends

5. Oefening baart kunst

Apex Legends heeft een trainingsmodus genaamd Training Grounds. Je kunt hier oefenen met alle 23 wapens die in het spel zitten. Gebruik verschillende vizieren en oefen op stilstaande en bewegende doelen.
Het mooiste aan de Training Grounds is dat je er kunt oefenen met vrienden. Bedenk samen nieuwe strategieën en kijk naar de verschillende vaardigheden van de legends. Je weet wat ze zeggen: kennis is macht! Doe er dus je voordeel mee.