B-girl Madmax
© Little Shao / Red Bull Content Pool
Dance

B-girl Madmax is de eerste Belg ooit in de wereldfinale van Red Bull BC One

De Belgische b-girl Maxime 'Madmax' Blieck mag als eerste Belgische breakdancer ooit ons land vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale van Red Bull BC One!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Op zaterdag 28 november 2020 halen zestien uitverkoren b-boys en b-girls hun meest indrukwekkende moves boven tijdens de grote wereldfinale van Red Bull BC One in Oostenrijk, 's werelds grootste breakdancecompetitie. Op dat legendarische podium staat voor het eerst ook een Belg. Onze landgenote Maxime Blieck (20), beter bekend als b-girl Madmax, schreef onlangs nog de prestigieuze Red Bull BC One E-battle op haar naam en mag nu - samen met zeven andere straffe b-girls en acht b-boys in een aparte competitie - meedingen naar de titel van beste breakdancer ter wereld!
Red Bull BC One is in de breaking community het meest prestigieuze event, dus het is voor mij een grote eer om België daar te mogen vertegenwoordigen. En dan ben ik ook nog eens de eerste Belg ooit die dat mag doen! Dope!
Maxime 'Madmax' Blieck
Twee jaar geleden was Maxime nog de tweede vrouw ooit die deelnam aan de Red Bull BC One Belgium Cypher, de Belgische qualifier voor van de wereldwijde breakdance-competitie. Ondertussen mag Maxime zich bij de beste b-girls ter wereld rekenen. Zo won ze onlangs nog de prestigieuze Red Bull BC One E-battle, waarbij ze meer dan 800 dansers uit meer dan 105 landen in het stof deed happen. Ze verdiende daarmee een plek in de wereldfinale van volgend jaar, maar mag door haar prestaties en skills ook nu al dat befaamde podium betreden.

In 2024 op de Olympische Spelen

Maxime maakt ook deel uit van het Olympische breaking team van Sport Vlaanderen. Dat wil op de Spelen van 2024 in Frankrijk hoge ogen gooien. "Madmax is onze speerpunt," zegt coach Admir Mirena. "Ze werkt keihard, traint elke dag en sleepte de laatste tijd de ene na de andere overwinning in de wacht. Met haar plek in de wereldfinale van Red Bull BC One schrijft ze echt geschiedenis. Hard work pays off!"

Over Red Bull BC One

Red Bull BC One is de allergrootste en meest prestigieuze breakdancecompetitie ter wereld. Elk jaar gooien duizenden breakers wereldwijd alles in de strijd om hun land te mogen vertegenwoordigen in de wereldfinale. Na een reeks online battles eerder dit jaar mogen de 16 allerbeste b-girls en b-boys op zaterdag 28 november in Oostenrijk - zonder publiek uiteraard - hun beste moves bovenhalen in de strijd om de wereldtitel. En tot die allerbesten hoort dus ook de Belgische Maxime 'Madmax' Blieck.