Tristana
© Riot Games
esports

Dit zijn de beste LoL-Champions om een 1vs1 te winnen!

Red Bull Solo Q is terug! En één tegen één knokken in de top lane van League of Legends' Summoner's Rift doe je het best met deze Champions!
Geschreven door Omar 'Woong' Van Vynckt
6 minuten lezenBijgewerkt op
Onderdeel van dit verhaal

Red Bull Solo Q

Red Bull Solo Q, the ultimate 1v1 League of …

Eventkalender bekijken
League of Legends kennen we allemaal als een teamspel. Je staat immers altijd samen met vier spelers tegenover een ander team van vijf. En in zo'n geval is een goede strategie een van de belangrijkste factoren die je de winst kunnen opleveren.
Bij één op één battles, zoals in het geval van Red Bull Solo Q, verandert de dynamiek van het spel aanzienlijk. Dan ligt de focus vooral op de Champion waarmee je speelt, hoe goed je die kent en hoe goed je de tegenstanders kan outplayen.
In dit artikel geven we je een overzicht van de zes beste Champions die je kan kiezen om een één op één battle in League of Legends te winnen. De ene helft gebruik je best bij een passieve aanpak (waarbij je voor de 100 minion score gaat), de andere helft past beter bij een agressieve aanpak (wanneer je voor de kill gaat).
Speel jij League of Legends en wil je graag je talenten delen met de wereld? Schrijf je dan nu in voor een van de Belgische online Qualifiers voor Red Bull Solo Q!

De beste Champions voor wie de 100 minion score wil behalen

Deze Champions zijn vooral geschikt voor spelers die willen winnen door de 100 minion score te behalen - een strategie die vaak gebruikt wordt wanneer je mechanically net iets zwakker bent dan je tegenstander. De focus ligt dan vooral op het toebrengen van de beslissende, laatste damage op een minion zodat je de kill score van de minion kill krijgt.
  1. Lucian: Hoewel Lucian een ranged champion is en dus meer afstand kan houden, lijkt hij toch een Champion die normaliter voor een 100 minion score zou gaan. Anderzijds maken de hoge base damage van Lucian en z'n sterke passive ability ook net een sterke duellist van hem. Zoek dus goed naar mogelijkheden om voor een all-in te gaan, maar onthoud zeker ook dat je vanop een afstand voor de 100 minion score kan gaan.
  2. Heimerdinger: Deze Champion is de beste keuze om de wave te controleren. Met z'n turrets kan hij heel makkelijk een wave snel inpushen. Hij focust zich daarom ook voornamelijk op het farmende aspect van de één op één. Let er wel op dat je goed leert om te last hitten met z'n turrets, want dat is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Door steeds waves van minions in te pushen, forceer je de tegenstander onder z'n turret, en dat maakt het voor Heimerdinger namelijk moeilijker om elke minion te kunnen last hitten.
  3. Caitlyn: Caitlyn is de marksman met de langste range van alle ranged Champions (vanaf level 1). En dat komt mooi uit wanneer je van een veilige afstand elke minion wil last hitten!
Lucian, een champion in League of Legends.
Champion Lucian, ook wel de Gunslinger genoemd

De beste Champions voor wie een agressievere aanpak verkiest

De agressievere of all-in strategie is vaker weggelegd voor spelers die mechanically net iets sterker zijn. Je werkt aan de hand van mechanics zorgvuldig je combo’s af. Als je dit perfect doet, is er bijna geen weerstand te bieden. Afhankelijk van welke Champion je speelt, is de combo telkens anders. Je kan dus best op een veilige afstand blijven als je als passieve Champion tegen een all-in Champion komt te staan. Als beide spelers voor een agressieve all-in kiezen, dan komt het er vaak op aan welke speler z'n abilities en summoner spells het best inzet.
  1. Pantheon: Bij Pantheon heb je een passive die na vijf stacks een van je andere abilities sterker maakt. Dit in combinatie met de Press The Attack (over het algemeen een van de beste runes in 1vs1) maakt dat je met z'n Empowered Sun de keystone kan gebruiken als hij vijf stacks heeft. De extreme damage van z'n speer verhoogt nog als hij vijf stacks heeft om deze te empoweren. Elke kans die Pantheon krijgt om speren op je te gooien, zal hij ook benutten. Sta je te dicht? Dan springt hij bovenop je. Heb je hem toch bijna te pakken gekregen? Dan kan hij nog altijd z'n Shield Wall gebruiken om daarmee alle damage uit een bepaalde richting te blokkeren.
  2. Darius: Als er een Melee Champion nog iets sterker is dan Pantheon, dan is het Darius. Net zoals Pantheon heeft ook Darius een passive die met stacks werkt. Als je geraakt wordt door z'n spell Decimate of als hij je basic kan aanvallen, dan krijg je een stack van Bleeding. Hij kan dit opbouwen tot wel vijf stacks en dit doet damage over tijd. Zodra hij in range komt om z'n pull te gebruiken en jij staat te dicht, dan ben je de sigaar. Hij zal proberen over je te lopen met z'n combo’s die enorm veel damage doen. Belangrijk hierbij is dus dat je altijd rond z'n pull probeert te spelen. En als je z'n pull kan dodgen, heeft hij het moeilijker om op je af te komen.
  3. Tristana: Dit is de enige ranged Champion in dit lijstje, maar hij mag hier zeker niet ontbreken. Tristana wordt ook in competitive 5vs5 vaak gekozen omdat haar 1vs1 damage in de mid lane echt enorm is. De Explosive Charge in combinatie met een Press The Attack of een Hail Of Blades gecombineerd met een Ignite is een dodelijke combo. In theorie gaat het als volgt: Zodra je jouw bom op iemand krijgt, blijf je hem of haar basic attacken zodat de bom sterker wordt. Als je erin slaagt om de bom te doen ontploffen op een maximale hoeveelheid damage, dan kan je al heel snel een all-in pakken. Zodra je aan level drie zit, kan je altijd recht op je vijand springen met je Rocket Jump. Je activeert dan je attack speed buff en je blijft je tegenstander basic attacken tot die dood is.
Pantheon
Pantheon
Probeer sowieso op voorhand te bepalen welke speelstijl - de passieve of meer agressieve - het best bij jou past en kies op basis daarvan een Champion. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, blijf je ook best bij dat plan. Als je voor de farm speelt, focus dan bijvoorbeeld niet op het winnen van een all-in.
Klaar om de wereld te tonen wat je in huis hebt? Schrijf je dan nu in voor de Belgische Qualifiers van Red Bull Solo Q!
Gepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

Red Bull Solo Q

Red Bull Solo Q, the ultimate 1v1 League of …

Eventkalender bekijken