League Of Legends
© League Of Legends
Games

Hoe kies je de juiste League Of Legends champion voor een 1v1?

Bij Red Bull Solo Q draait het maar om één ding: de beste 1v1 League of Legends-speler van België worden! Maar welke champion gaat je daarbij helpen? Ontdek het hier!
Geschreven door Red Bull Belgium
3 minuten lezenBijgewerkt op
Red Bull Solo Q is terug! Voor het officiële 1v1 League of Legends-toernooi worden in september vier Belgische Qualifiers georganiseerd - eentje op Frag-o-Matic en drie online - waarvoor je je nu kan inschrijven.
Geen idee welke champion je moet kiezen om zo'n 1v1 battle te winnen? Vind je speelstijl hieronder en check welke het best bij je past!
01

De passieve speler

 • Je gaat het liefst voor de 100 minions in de 1v1 game mode.
 • Je zoekt niet graag de all-ins op.
 • Je speelt het liefst aan de veilige kant van de lane.
Herken je jezelf hierin? Dan ben jij een passieve speler. Je laat het spel over je heen komen en houdt je vooral met je eigen zaken bezig. Zolang de tegenstander geen bedreiging voor jou vormt, zal je dan ook altijd de focus leggen op het farmen van de minions. Vaak zijn dit soort spelers het lastigst om tegen te spelen. Je moet namelijk veel geduld hebben om tegen deze speelstijl te kunnen winnen...
Champions die voor jou geschikt zijn: Heimerdinger, Caitlyn of Vel’Koz.
Caitlyn
Caitlyn
02

De agressieve speler

 • Je vindt farmen saai.
 • Je wil je tegenstander graag neerhalen.
 • Je zoekt constant trades op.
Heb je geen geduld om te farmen? Vind je minions maar niks? En gebruik je je abilities meer op je tegenstander dan bij de minions? Dan ben je waarschijnlijk een agressieve speler. Je koopt items op item spikes - al zijn dat 5 long words of 1 needlessly large rod - en zoekt vervolgens de all-in op met je 2 combat summoner spells.
Champions die aansluiten bij deze speelstijl: Irelia, Pantheon, Draven en Trundle.
Trundle
Trundle
03

De flexibele speler

 • Je last hit graag elke minion.
 • Je houdt je opties open om all-in te gaan.
 • Je bent een heel consistente speler.
In champion select sta je plots voor de keuze met wie je moet spelen. Je wint soms door 100 minions te halen en de andere keer vind je een goede all-in champion. Je houdt je opties graag open in de match en wil geen winstmanier uitsluiten. De champions die je dan het liefst wil, zijn champions die beide goed kunnen...
Champions die aansluiten bij deze speelstijl: Ezreal, Tristana of Lucian.
Tristana is a ranged marksman who is a pure glass cannon character.
Tristana
04

De counter logic gamer

 • Je verrast graag je tegenstander.
 • Je speelt champions die niemand anders speelt.
 • Je wil vooral ook wat plezier hebben.
Dit is niet de meest voorkomende speelstijl, maar is wel typisch “high risk high reward”. Je pakt een champion voornamelijk omdat jij er goed in bent (misschien ben je zelfs een one trick player) en niet omdat het goed is in de 1v1 match-up. Dit is idealiter ook een champion die over het algemeen niet vaak gespeeld wordt en juist voor een verrassing kan zorgen in de lane. Je houdt je niet echt bezig met farmen, maar je houdt een oogje in het zeil bij je tegenstander. Je straft hem af wanneer je de opening ziet, want je kent alle mogelijkheden van jouw champion.
Champions die aansluiten bij deze speelstijl: Katarina, Quinn of Neeko, maar eigenlijk ook elke champion die relatief weinig wordt gekozen.
Quinn & Valor-champion
Quinn & Valor-champion