The Making of Wibmer's Law
© Fabio Wibmer
Film

Dit zijn de 5 coolste films om te kijken tijdens je studiepauze!

Onder het motto "pauzeren is minstens even belangrijk als studeren" vind je hier 5 coole, interessante én leerrijke films over je favoriete sporten!
Geschreven door Red Bull Belgium
3 minuten lezenGepubliceerd op
Streamen is hot – zeker in tijden van lockdown, online lessen en (bijna) blok. Maar heb je naast Netflix ook al eens aan Red Bull TV gedacht om het maximum uit je studiepauze te halen? Je vindt er honderden waanzinnig goede (kort)films, series en documentaires die je onderdompelen in de bijzondere wereld van Red Bull – helemaal gratis! De perfecte manier om het studeren even helemaal te vergeten, toch?
Dit is de Top 5 die je absoluut moet gezien hebben!

The History Of The Pitstop (motorsports - 45 min)

F1 · 45 min
The History of the Pit Stop
Wist je dat het huidige wereldrecord voor de snelste pitstop ooit op naam van Red Bull Racing staat? Slechts 1.82 seconden heeft het team nodig om een F1-wagen volledig klaar te stomen voor de race. Maar dat is lang niet altijd zo geweest… The History of the Pit Stop vertelt het verhaal van de pioniers die allerlei technieken en technologieën uitvonden om van de minutenlange onderhoudsbeurten tijdens een race een kwestie van seconden te maken.

The Making of Wibmer’s Law (bike - 50 min)

MTB · 47 min
The Making Of Wibmer’s Law
Wat als Murphy gewoon een doemdenker was?
Wibmer’s Law zegt dat “als iets mis kan gaan, dan zal het net niet misgaan.” In zijn filmproject The Making of Wibmer’s Law voegt trial bike legende Fabio Wibmer daad bij woord. Samen met zijn crew laat hij niet alleen de meest onmogelijke tricks werkelijkheid worden, hij legt die ook nog eens aardig vast op video!

K2: The Impossible Descent (snow - 65 min)

Skiing · 1u 6min
K2: The Impossible Descent
Deze bijzondere documentaire volgt de Poolse skiër en bergbeklimmer Andrzej Bargiel tijdens zijn ‘onmogelijke afdaling’ van de K2 – de op een na hoogste berg ter wereld. Dat doet hij helemaal alleen. Op ski’s. Op meer dan 8.600 meter hoogte met enkel het broodnodige materiaal. En vooral: zonder extra zuurstof.

Made to Be Broken (ultrarunning - 40 min)

Ultrarunning · 42 min
Karl Meltzer: Made to Be Broken
Ultrarunner Karl Meltzer droomt er al jarenlang van om de Amerikaanse Appalachian Trail - die maar liefst 3.524 km lang is - in recordtijd uit te lopen. Made to be Broken is een verfilming van z'n derde en laatste poging om het record van 46 dagen, 8 uur en 6 minuten te verbreken!

Into The Planet (adventure - 15 min)

Underwater Diving · 15 min
Jill Heinerth – the life of a cave diver
In Into The Planet daalt de Canadese grotduikster Jill Heinerth af in diepe onderwatergrotten op zoek naar de grenzen van het mogelijke. De documentaire duurt maar een kwartiertje – ideaal voor tussen het studeren of werken door!
Lukt het niet om na je pauze terug in de flow te geraken? Probeer dan eens een van deze tips die het studeren een pak makkelijker maken!