Lore Bruggeman
© Red Bull Content Pool
De gouden bloktips van Lore Bruggeman!
Skateboardtalent en studente Lore Bruggeman vertelt ons hoe een typische blokdag er voor haar uitziet én geeft tips & tricks om beter te studeren!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Dat Lore Bruggeman tot de skatetop van België behoort, weet ondertussen iedereen. Maar wist je ook al dat ze dat waanzinnige talent sinds dit jaar combineert met een studie communicatiewetenschappen aan de UGent? En zoals elke student zit ook Lore dus momenteel midden in de blok. Hieronder geeft ze een paar gouden tips om die te overleven én gidst ze ons door een typische blokdag!

08:00

"Mijn wekker staat elke dag om 08:00 uur stipt. Ik heb niet al te veel moeite met opstaan, dus snoozen doe ik maximum vijf minuten - meestal toch (lacht)."
"Ik start mijn dag altijd met een ontbijt, en dat ziet er meestal ook elke dag hetzelfde uit: boterhammen met choco en een glas vers fruitsap. Ondertussen scroll ik wat op mijn smartphone en volg ik het nieuws."

08:30

"Tegen 08:30 uur zit ik normaal al aan mijn bureau. Ik begin altijd met kort te overlopen wat ik die dag allemaal gedaan moet krijgen. Ik doorblader mijn cursussen eens snel en probeer per hoofdstuk te bekijken wat het doel precies is, wat gekend moet zijn. En dan kan het blokken echt beginnen!"

De gouden bloktips van Lore Bruggeman

  • "Weg met die gsm. Die zorgt bij mij voor de meeste afleiding, dus ik leg mijn smartphone tijdens het studeren liefst zo ver mogelijk weg."
  • "Studeer luidop. Zo kan je jezelf de leerstof uitleggen, er een verhaaltje van maken en dat helpt om alles beter te begrijpen, linken te leggen en rode draden te onthouden."
  • "Stel jezelf een duidelijk doel. En zodra je dat doel hebt bereikt, kan je een korte pauze nemen. Ik studeer bijvoorbeeld vaak 15 pagina's en neem daarna 5 minuutjes pauze. Maar die aantallen verschillen sterk per vak."
  • "Gebruik flash cards. Die werken voor mij heel goed. Op de voorkant schrijf je de naam, term of titel en op de achterkant komt een beknopte uitleg. Op die manier wordt studeren ook net iets minder saai!"
  • "Schrijf kernwoorden op. Per hoofdstuk schrijf ik een paar belangrijke woorden of termen op die dat deeltje leerstof goed samenvatten. Aan de hand van die woorden probeer ik mezelf dan het hele hoofdstuk opnieuw uit te leggen. Geen zin om zelf te schrijven? Dan is de inhoudstafel ook altijd handig, de meest beknopte samenvatting die er is!"
  • "Ontspan genoeg. Als ik een hele dag non-stop zou blokken, dan heb ik aan het eind van de dag waarschijnlijk niets onthouden. En ik ben waarschijnlijk niet de enige. Regelmatig pauzeren, is dus de boodschap! Maar niet te lang."
  • "Haal planten in huis. Planten zorgen voor meer zuurstof in de ruimte en zouden - volgens wetenschappelijk onderzoek - ook helpen om stress te verminderen. Bovendien maken planten je studeerplek ook heel wat gezelliger en dat maakt het studeren zelf weer wat aangenamer. En daarom heb ik er in mijn kamer een stuk of acht staan!"
  • "Samen studeren, samen pauzeren. Thuis neem ik vaak pauze samen met m'n zus, veel leuker dan alleen! En als ik weet dat zij voor de rest van de tijd ook ijverig aan het studeren is, dan heb ik meer motivatie om hetzelfde te doen."

10:00

"Tijd voor een korte pauze! Rond dit uur ga ik meestal in de keuken iets halen om te eten. Een stuk fruit, bijvoorbeeld. En na een tiental minuutjes ga ik opnieuw aan de slag. In één rechte lijn naar de middagpauze!"

12:15

"Lunch time! Samen met mijn ouders, broer en zus eet ik iets wat snel klaar is. Een broodje, pasta of een slaatje, bijvoorbeeld. Na het middageten neem ik meestal m'n skateboard en ga ik even helemaal los op de miniramp in de tuin. Zo laad ik mijn batterijen weer op voor de namiddag."

13:15

"Na een uurtje middagpauze is het weer tijd om erin te vliegen. En dat doe ik met een ijskoude Red Bull - en opnieuw zonder smartphone!"
"Net zoals in de voormiddag neem ik steeds een paar minuten pauze nadat ik een hoofdstuk of een bepaald aantal pagina's heb gestudeerd."
Lore Bruggeman drinkt een blikje Red Bull tijdens het skaten.
Lore Bruggeman

18:30

"'s Avonds neem ik altijd een grote pauze, meestal van 18:30 uur tot 20 uur. Dan is het natuurlijk tijd voor het avondeten, en ik scroll dan nog wat om m'n smartphone of kijk wat tv."

20:00

"Na de lange pauze probeer ik meestal nog een uurtje goed door te studeren, maar dat is opnieuw afhankelijk van het vak. Soms ben ik ook al voor het avondeten klaar."
"En om de blokdag af te sluiten, doe ik altijd een paar stretchoefeningen en kijk ik wat Netflix of Youtube om me te ontspannen. En zo ben ik uiteindelijk helemaal klaar om dat examen te knallen!"