Days Gone
© SIE Bend Studio
Games

Zeven redenen waarom je moet uitkijken naar Days Gone!

Op 26 april 2019 verschijnt Days Gone. Wij mochten al een grote hap spelen en geven je zeven redenen waarom dat naar meer smaakt.
Geschreven door Raf Picavet
Gepubliceerd op
Waarom je straks Days Gone moet spelen? We geven je zeven uiterst goede redenen!
Omdat Deacon ‘Deke’ St. John een baas is!
Lang geleden dat we nog ’s een personage van vlees en bloed speelden. Oké, met het onvermijdelijke gouden hart, maar ook met mindere kantjes. Geen echte held dus, maar evenmin een karikaturale antiheld. Gewoon een man zoals jij, die het beste probeert te maken van de extreme omstandigheden waarin hij zich bevindt, en zich daarbij tussen de lijnen door afvraagt of het eigenlijk allemaal nog zin heeft.
Omdat de spelwereld tegelijk fris en vertrouwd is!
De makers van Days Gone situeren hun game in hun achtertuin: de staat Oregon in de VS. Een regio met genoeg geografische variatie om een open wereld boeiend te houden dus, maar ook onbekend genoeg om niet snel te gaan vervelen omdat je het allemaal al eens gezien én gespeeld hebt. De streek werd al eens vereeuwigd Stanley Kubrick’s The Shining. Zo weet je direct wat je mag verwachten.
Days Gone
Days Gone
Omdat het écht geen zombies zijn!
Als het lijkt op een zombie, gromt als een zombie en zijn tanden in je nek wil zetten als een zombie… dan is het waarschijnlijk een zombie. Toch? Behalve in Days Gone. Daar heten ze Freakers en rennen ze sneller dan Usain Bolt. De volwassen Freaker gaat voor alles wat geen volwassen Freaker is, dus ook de kind-freakers - Newts - die jou normaal uit de weg gaan. Tenzij ze ruiken dat je gewond bent, of wanneer je in hun territorium instapt. En hoe noem je freaker-wolven of freaker-beren?
Omdat Freakers maar een deel van je probleem zijn!
De mensen die aan de Freaker-besmetting ontsnapten zijn in heel wat gevallen gevaarlijker dan de Rreakers zelf. Ze zijn slimmer, beter georganiseerd en niet onbelangrijk: in tegenstelling tot Freakers weten ze hoe een machinegeweer of sniper rifle werkt. En dan zijn er nog die Rippers, een cult die de plaag en de Freakers aanbid. Of de Marauders. En wat is dat met die overheidsorganisatie N.E.R.O., die nog over technologie en helikopters lijkt te beschikken en net zoals iedereen hun eigen en waarschijnlijk sinistere agenda volgt.
Days Gone
Days Gone
Omdat deze wereld geen to do lijstje is!
Days Gone heeft een centrale verhaallijn - een rode draad die je door deze open wereld leidt - waar je op eigen initiatief en risico urenlang van kan afdwalen. Samen met het best diepe luik van skills en upgrades, maakt dat dat je een groot stuk van de route, speelstijl en dus de totale spelbeleving zal kunnen tweaken. Het blijft een stealth-actie-avontuur met strakke third person shooter gameplay, maar er is heel wat tactische en strategische bewegingsvrijheid in hoe, wat en wanneer je iets doet.
Omdat virtueel uitregenen minder erg is!
Een dag- en nachtcyclus en dynamisch weersysteem dat niet te beroerd is om de occasionele sneeuwbui op je kop te droppen, creëren extra input voor je tactische mix. De menselijke vijand ziet je misschien minder snel op een regenachtige nacht, maar een Freaker die het koud heeft, haalt gevaarlijk harder uit dan eentje die een paar uur in de zon heeft gestaan.
Omdat Days Gone voor volwassenen is!
Niet omdat het zo gewelddadig is, maar omdat volwassenen er op een volwassen manier praten en niet in coole oneliners. Omdat er weinig zwartwit is in deze grijze wereld. Niemand is honderd procent goed, ook Deke niet. En natuurlijk zitten de omstandigheden tegen, maar je zal herhaaldelijk tot keuzes en acties gedwongen worden die maar moeilijk weg te slikken zijn.