Triggerfinger @ Vorst Nationaal
© KMeron/Red Bull Content Pool
Music

De nieuwe vrienden van Triggerfinger

Onze landgenoten tekenden bij Mascot Label Group, een uiterst aangenaam gezelschap!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul, de gezichten van het het triumviraat Triggerfinger, zetten hun handtekening onder een erg leuke deal met Mascot Label Group. Daar zal de band dus later dit jaar hun opvolger voor By Absence Of The Sun uitbrengen. Bovendien zit er ook een Europese toer aan te komen. Dat belooft!
Maar die Mascot Label Group, wie zit daar eigenlijk nog? Wel, laat het ons zo zeggen: de heren van Triggerfinger verkeren in uiterst aangenaam gezelschap. Hieronder onze selectie uit de Mascot-stal, vijf bands die je - vooral als je ze niet zou kennen - zeker eens op je platenspeler moet gooien. Enjoy!

Gojira

Dé metalband van het moment. Het Franse Gojira brak flink wat potten met hun laatste plaat Magma, en speelde onlangs in de Ancienne Belgique - en straks op Graspop Metal Meeting - de pannen van het dak. Bezwerend!

Black Stone Cherry

Ruige rockers uit Kentucky, zo kan je de jongens van Black Stone Cherry nog het beste omschrijven. Hun sound staat als een huis, met swingende rock 'n roll en een flinke snuif blues en soul als fundering. Aanrader, en dan vooral live!

Joe Bonamassa

Als twaalfjarige snaak opende Joe Bonamassa ooit voor BB King. De toon was gezet. Heerlijke bluesrock, dat brengt hij. En met verve. Verslavend, en elke snaar juist rakend. Hij leeft voor muziek, en dat hoor je!

Black Label Society

Californische viking Zakk Wylde was ooit de gitarist van Ozzy Osbourne, maar reduceert tegenwoordig met zijn Black Label Society elk podium tot een hoopje smeulende as. De barbaarse koning van de pinch harmonics, en verschroeiende rockmuziek!

Monster Truck

Echt. En als je zo omschreven wordt, ben je goed bezig als band. Dat wist ook Mascot Label Group, waarop de band in 2016 hun magistrale Sittin' Heavy uitbracht. Duimen en vingers!