DUURZAAMHEID

Duurzaamheid bij Red Bull: Een blikje heeft meer dan één leven.

Bij Red Bull zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Wij zorgen er daarom voor dat je op een milieubewuste manier Red Bull kunt drinken.

Gooi je blikje in de vuilnisbak om de recyclingcyclus te starten.

Circular packaging

Aluminium

Elk van onze aluminium blikjes zijn recyclebaar

FEITEN OVER ALUMINIUM

100%

van onze aluminium blikjes zijn recyclebaar.

Aluminium blikjes zijn een van de weinige voedselverpakkingen die volledig kunnen worden gerecycleerd – meer zelfs: ze kunnen een oneindig aantal keer zonder kwaliteitsverlies worden omgesmolten en gerecycleerd. Dat is een cruciaal voordeel, want een aluminium drankblikje recycleren kost zo ongeveer 95% minder energie dan een nieuw produceren. Aluminium blikjes zijn heel licht in gewicht, bestand tegen licht, neutraal van smaak, compact, sterk en stevig. Deze ongeëvenaarde eigenschappen garanderen de consument drankjes met de beste kwaliteit en houdbaarheid. Bovendien kan dankzij zijn compacte, handige vorm en lage gewicht de CO₂-uitstoot tijdens het transport worden verlaagd.

DE LEVENSCYCLUS VAN EEN BLIKJE
Red Bull Recycling Facts Icon

Recycling

Je kunt een aluminium blikje een oneindig aantal keer omsmelten. Dat bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie.

Red Bull Energy Saving Facts Icon

Energie besparen

Een blikje maken van gerecycled aluminium kost 95% minder energie dan van nieuw geproduceerd aluminium.

Levenscyclus

Aluminium is een van de snelst recycleerbare materialen. Indien efficiënt gerecycleerd, kan een blikje binnen 60 dagen weer tot een nieuw blikje omgevormd worden.

Productie

We produceren consequent op een manier die grondstoffen bespaart.

PRODUCTIEFEITEN

>13,000

ton minder CO₂-uitstoot per jaar.

Daarnaast kunnen we de afstanden bij het transport zo klein mogelijk houden door te werken volgens het 'Wall-to-Wall' principe. Dit innovatieve proces houdt in dat onze blikjes worden gefabriceerd en gevuld op dezelfde locatie. Vervolgens vervoeren we het merendeel van de blikjes naar gunstig gelegen havens, van waar ze over de hele wereld worden verscheept.

WALL-TO-WALL PRODUCTIE

Centraal milieuvriendelijk

De meeste Red Bull-blikjes voor alle 171 markten worden in een centrale productievestiging vervaardigd volgens het 'wall-to-wall'-principe. Dit betekent dat onze blikjes worden gefabriceerd en gevuld op dezelfde plaats – wat enorme milieuvoordelen oplevert.

Tonnen CO₂ besparen

Dankzij de 'Wall-to-Wall' productie hoeven meer dan 5 miljard blikjes per jaar niet getransporteerd of verwerkt te worden, voordat ze de fabriek verlaten op weg naar hun bestemming. Dat bespaart ruim 30.000 vrachtwagenritten op jaarbasis, wat goed is bijna 13.000 ton CO₂-uitstoot.

Kwaliteitsgarantie

Nog meer voordelen van de gecentraliseerde productie: innovatieve, efficiënte technologieën kunnen direct geïmplementeerd worden en helpen zo hulpbronnen te besparen. Bovendien garanderen de state-of-the-art processen en de hoogwaardige ingrediënten, zoals bronwater uit de Alpen, wereldwijd de beste kwaliteit.

Red Bull Quality Guarantee Icon

Kwaliteit

Dankzij ons state-of-the-art productieproces, garanderen we wereldwijd hetzelfde productkwaliteit.

Red Bull Regional ingredients Icon

Regionale ingrediënten

Geavanceerde processen en hoogwaardige agrarische ingrediënten - zoals alpenwater en suiker uit onze lokale productiefaciliteiten - garanderen bovendien de hoogste productkwaliteit wereldwijd.

New Red Bull Technologies Icon

Nieuwe technologieën

Nieuwe technologieën die de efficiëntie verbeteren en tegelijkertijd helpen om de natuurlijke hulpbronnen te behouden, kunnen direct geïmplementeerd worden.

Transport

We transporteren consequent milieuvriendelijk.

TRANSPORT FEITEN

40%

Aluminium blikjes nemen bij het transport 40% minder plaats in dan glazen flessen.

Bij Red Bull verlagen we constant onze uitstoot door transport- en productcycli te optimaliseren. Compacte en lichte aluminium blikjes zijn een cruciale factor om CO₂ te verlagen bij transport, verpakking en opslag. Een aluminium blikje heeft tijdens het transport tot 20% minder ruimte nodig dan een petfles en zelfs tot 40% minder dan een glazen fles. Bovendien geven we zoveel mogelijk de voorkeur aan klimaatvriendelijke vervoerswijzen.

Als de Red Bull blikjes zijn gevuld, worden ze vanuit Oostenrijk en Zwitserland vervoerd naar meer dan 171 landen over de hele wereld. De blikjes leggen de lange afstanden zoveel mogelijk per trein en schip af. Transport per vrachtwagen is het laatste redmiddel, als er echt geen andere transportmogelijkheden meer zijn. Bij Red Bull blijven we ons best doen om in de toekomst nog meer per trein en de schip te vervoeren.

EFFICIËNTE VERPAKKING
Red Bull Can VS Glass Bottle Packaging Icon

-40%

Glazen flessen nemen bij het transport 40% meer ruimte in beslag dan aluminium blikjes.

Red Bull Can VS Plastic Bottle Packaging Icon

-20%

Plasticflessen hebben 30% meer ruimte nodig dan aluminium blikjes tijdens het transport.

Red Bull Can Packaging Efficiency Icon

11g (250ml)

11g per blikje -- Minder gewicht betekent minder brandstof nodig om te transporteren en dus een kleinere ecologische voetafdruk.

Koelen

We besparen energie met onze eigen koelkasten.

KOEL FEITEN

50%

energie bespaard dankzij onze nieuwe ECO Cooler.

Red Bull ECO Coolers dragen bij aan een lagere milieu-impact dankzij hun natuurlijke koelmiddelen, LED-verlichting, energiezuinige ventilatoren en energiemanagementapparatuur zoals automatische activering van de nachtmodus. 95% van onze koelers zijn al ECO Coolers. Het energieverbruik van drie Red Bull Can coolers is gelijk aan dat van een normale laptop.

ENERGIE BESPAREN

Dankzij hun natuurlijke koelmiddel, zijn ECO Coolers een stuk milieuvriendelijker dan conventionele koelkasten. Ze verbruikten tot wel 50% minder energie. Het gebruik van ECO Coolers is een effectieve manier om broeikasgassen te voorkomen. Daarom heeft Red Bull beloofd om in de toekomst alleen nog maar ECO Coolers te gebruiken.

Wil je de levenscyclus van onze blikjes nog eens bekijken?