Wat zit erin

Red Bull Energy Drink Ingredienten

Het speciale recept van Red Bull Energy Drink bestaat uit ingrediënten van de beste kwaliteit.

Cafeïne

Cafeïne komt van nature voor in meer dan zestig planten en zit dus ook in veel voedingsmiddelen, waaronder koffie, thee en chocolade.

Een van de belangrijkste effecten op het menselijk lichaam, is de stimulans van cognitieve functies. Cafeïne helpt bij de concentratie en verhoogt de alertheid.

Een blikje Red Bull Energy Drink van 250ml bevat 80mg cafeïne.

Wist je dat?

Een blikje Red Bull Energy Drink van 250ml bevat 80mg cafeïne. Dat is ongeveer even veel als een kop koffie.

Red Bull Energy Drink

80 mg

per 250 ml

Filterkoffie

~113 mg

per 250 ml
Source: IFIC (2008 & 2015), EFSA (2015)

Vitaminen B

Vitaminen zijn essentiële micronutriënten voor het behoud van de normalelichaamsfuncties.

Er zijn twee types vitaminen: vetoplosbare en wateroplosbare. Red Bull bevatwateroplosbare vitaminen. Die worden in mindere mate in het lichaamopgeslagen dan vetoplosbare vitaminen. In plaats daarvan circuleren ze doorhet bloedplasma. Wat het lichaam niet gebruikt wordt losgelaten. In Red Bullzitten onder andere de wateroplosbare vitaminen zoals niacinamide (vitamineB3), pantotheenzuur (vitamine B5), vitamine B6 en vitamine B12.

Deze vitaminen B spelen een belangrijke rol in het energiemetabolisme, zoalsde opbouw en de uitsplitsing van koolhydraten en eiwitten. Ze dragendaarnaast bij aan de normale mentale prestaties (pantotheenzuur) enverminderen vermoeidheid en uitputting (niacinamide, pantotheenzuur, B6,B12).

Bovendien spelen Vitaminen B een centrale rol in de hersenen: ze dragen bijaan het functioneren van het neurologisch systeem.

Sugars

Red Bull Energy Drink is gemaakt met suiker van suikerbieten.

Suikers zijn bekende koolhydraten die in veel soorten voeding zitten. Van fruittot aan vruchtensappen, maar ook in andere drankjes, zoals energiedrank. Koolhydraten zijn dagelijkse voedingsstoffen. En of je ze nu uit fruit haalt ofuit Red Bull, dat maakt niet uit: je lichaam verwerkt deze stoffen namelijk opprecies dezelfde manier.

In Red Bull zit 11 gram suiker per 100 ml. Dat is vergelijkbaar met dehoeveelheid suiker in appelsap of jus d'orange.

Er bestaat ook Red Bull zonder suiker. Red Bull Sugarfree

Wist je dat?

In een blikje Red Bull Energy Drink zit ongeveer even veel veel suiker als in appelsap of j'us d'orange: 11 g per 100 ml.

Red Bull Energy Drink

11 g

per 100 ml

Appelsap

7 - 10 g

per 100 ml
Source: IFIC (2008 & 2015), EFSA (2015)

Taurine

Taurine is een natuurlijk aminozuur dat in het menselijk lichaam voorkomt enaanwezig is in het dagelijkse dieet. Het wordt bovendien gebruikt bij eenbreed scala aan biologische processen.

Taurine komt in hoge concentraties voor in de spieren, de hersenen, het harten het bloed. Een persoon van 70 kg heeft ongeveer 70 g taurine, verspreidover zijn of haar lichaam. Oftewel, die persoon heeft van nature al 70 keerzoveel taurine in zijn lichaam als in een blikje Red Bull Energy Drink.

Taurine zit ook in verschillende levensmiddelen zoals Sint-jakobsschelpen, vis, gevogelte en de meeste babyvoeding.

Wist je dat?

Het menselijk lichaam bevat 70 keer meer taurine dan één blikje Red Bull van 250 ml.

Red Bull Energy Drink

1 x

Source: IFIC (2008 & 2015), EFSA (2015)

Bronwater uit de Alpen

Natuurlijk is water een belangrijk ingrediënt van Red Bull.

Het water dat in Red Bull wordt gebruikt is fris Alpenwater van de beste kwaliteit, afkomstig van de bronnen dicht bij de productieplaatsen in Oostenrijk en Zwitserland. De Alpen zijn een van ’s werelds grootste waterreservoirs, waar water in overvloed beschikbaar is en constant wordt aangevuld.

Om wereldwijd de beste kwaliteit te kunnen garanderen, wordt Red Bull geproduceerd in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen.

Vleugels voor ieders smaak.

Meer van Red Bull

Help

FAQ

Vraag & Antwoord

CONTACT

Jouw connectie met Red Bull

Selecteer de juiste categorie in het menu en je vraag wordt doorgezet naar de juiste persoon.

Neem contact met ons op