Festivals
© Sandie Stroobants
Event & Festival

In 6 stappen naar de perfecte festivalfoto

Dan posten, @RedBullBigBob taggen en je eigen festival winnen. 3, 2, 1... Klik!
Geschreven door Sandie Stroobants
Gepubliceerd op
Op festivals worden er heel wat foto’s genomen. Van je outfit en de ingang, of je lunch en de obligatoire groepsfoto. Alleen zien deze er niet allemaal even aantrekkelijk uit. Heb jij nog wat hulp nodig om de ultieme festivalfoto te maken? Volg dan zeker onderstaande stappen voor een picture perfect!
En als die foto genomen is, gooi je hem vast op Instagram, niet? Tag dan zeker @RedBullBigBob, zo maak je kans op je eigen festival!

Stap 1: houding is alles

Het belangrijkste is natuurlijk dat je foto scherp is. Probeer daarom je smartphone zo stil mogelijk te houden. Is je beeld toch onscherp? Druk dan je ellebogen tegen je lichaam aan. Zo voorkom je dat je armen trillen en sta je stevig in je schoenen wanneer er iemand tegen je aanloopt.

Stap 2: let op de achtergrond

Voor je op het knopje duwt, kijk je best nog even naar je beeld. Is je foto niet te druk? Staan er niet te veel mensen op? Toch nergens een vuilbak in de achtergrond? Het kost je maar een seconde extra om even naar het geheel te kijken, maar het eindresultaat ziet er een stuk beter uit.

Stap 3: zorg voor de juiste belichting

Wanneer je een foto wil nemen, beweeg je best even met je telefoon in het rond. Schijnt de zon te fel in de lens of is het misschien net te donker? Draai even rond je as en probeer van een andere kant een foto te nemen. Vaak ziet het er met de juiste belichting een pak beter uit!

Stap 4: zoek een andere hoek

Op een festival worden er enorm veel foto’s gemaakt, dus de truc is om origineel te blijven. Probeer daarom eens om vanuit een andere hoek een foto te maken. Neemt iedereen van op een afstandje een foto? Ga dan wat dichterbij en maak een leuke close-up. Ook uit vogel- of kikkerperspectief een foto nemen, kan zorgen voor extra originaliteit.

Stap 5: probeer meerdere dingen uit

De perfecte festivalfoto maak je meestal niet met een druk op de knop. Maak daarom verschillende foto’s na elkaar. Zo heb je altijd een reserve-exemplaar mocht er eentje toch niet gelukt zijn. Door te gaan experimenteren, kan je ook altijd onbewust een leuke of spontane foto nemen.

Stap 6: de juiste filter

Wil je je foto graag delen op Instagram? Zoek dan eerst een leuke filter uit. Als je de vorige stappen goed gevolgd hebt, zit de basis van je foto meestal wel goed. Door een leuk extraatje toe te voegen, kan je je foto vaak nog nét dat tikkeltje verbeteren.