esports

Dit zijn de 6 sterkste formaties in FIFA 21!

© EA
Een sterke positionering van je team is de sleutel tot succes in FIFA 21. Inspiratie nodig? Dit zijn de zes beste opstellingen waarmee je de overwinning zo binnenhaalt!
Geschreven door MrDooreyGepubliceerd op
In FIFA 21 kan je de opstelling van je team met één druk op de knop volledig omgooien. En dat kan behoorlijk handig zijn als je de strijd met je tegenstander dreigt te verliezen... Toch kan je beter voorkomen dan genezen door van in het begin al voor een ultrasterke opstelling te gaan.
Hakim El-Kaddouri, online beter bekend als MrDoorey, coacht professionele en minder professionele FIFA-spelers naar de top. Hij lijstte voor jullie hieronder de zes sterkste formaties op!

4231 | De formatie voor iedereen

De 4231-opstelling in FIFA 21
FIFA 21: Formatie 4231
Deze opstelling is zonder twijfel de meest veelzijdige in het spel en daarmee ook de populairste onder pro's en casual spelers. De kracht van de 4231-opstelling ligt in het middenveld. De twee verdedigende middenvelders zorgen voor zekerheid, terwijl de vier aanvallende spelers zorgen voor de nodige variatie aan mogelijkheden voorin. In combinatie met de juiste tactieken en spelerinstructies, kan je met deze opstelling de winst in no time binnenhalen.
De voor- en nadelen van de 4231 op een rijtje:
+-
Sterke verdedigende asSlechts één spits, waardoor je soms op een eiland staat
Veel aanvallende spelersPasslijnen zijn voorspelbaar door de verspreiding van de aanvallers
Goed om balbezit mee te houden

442 | Gezonde balans

De 442-opstelling in FIFA 21
FIFA 21: Formatie 442
De 442-formatie is de meest gebalanceerde opstelling. Vier verdedigers, vier middenvelders en twee aanvallers zorgen voor een mooi evenwicht op elk deel van het veld. Het feit dat je maar twee centrale middenvelders hebt - waarmee je best niet te veel uitwijkt - wordt gecompenseerd door de aanwezigheid van twee spitsen. Met de nodige skills en een paar snelle één-tweetjes kunnen die de verdediging makkelijk wegspelen.
De voor- en nadelen van de 442 op een rijtje:
+-
Twee spitsenWeinig verdedigende middenvelders
Gebalanceerde opstellingAfstand tussen spitsen en middenvelders kan te groot worden
Goed om hoge druk mee te zetten

4222 | Aanval is de beste verdediging

De 4222-opstelling in FIFA 21
FIFA 21: Formatie 4222
Met vier verdedigers hebben we een al goede basis, maar we hebben er liefst ook nog twee verdedigende middenvelders bij. =en daarvoor is de 4222 perfect. Met twee aanvallende middenvelders en twee spitsen is dit een sterk aanvallende formatie die tegelijkertijd ook defensieve stabiliteit biedt.
De voor- en nadelen van de 4222 op een rijtje:
+-
Verdedigende sterke structuurMist een centrale aanvallende middenvelder
Aanvallend veel optiesCountermogelijkheden voor tegenstander
Flankspel mogelijk

41212(2) | De gulden middenweg

De 41212(2)-opstelling in FIFA 21
FIFA 21: Formatie 41212(2)
Bij de 41212 staan alle spelers in het midden, wat deze opstelling heel sterk maakt. Met snel aanvallende passes kan je de hele verdediging van je tegenstander zo uit elkaar spelen. Het grote nadeel van deze formatie is dat je niemand hebt op de flanken, waardoor alles door het midden moet en zal gaan.
De voor- en nadelen van de 41212(2) op een rijtje:
+-
Veel spelers in korte ruimte (korte passes)Ruimte ligt op de flank voor je tegenstander
Aanvallend spelBehendige spelers nodig met goede dribbel en passing
Verdediging staat goed

532 | De counteropstelling

De 532-opstelling in FIFA 21
FIFA 21: Formatie 532
Geloof ons, vijf verdedigers in je opstelling hebben, kan heel handig zijn. Met de 532 heb je zowel aanvallend als verdedigend zekerheden. Door de overvloed aan spelers in het midden van het veld, komt er vaak ruimte vrij op de flanken. Als je dan beide flankverdedigers goed inzet, kunnen ze die vrije ruimte optimaal benutten. Tijdens het verdedigen, kan je zeer compact de boel gesloten houden om dan op de counter te prikken. Met deze nogal ongewone bezetting kan je de tegenstander vaak ook verrassen, en dat kan in je voordeel spelen.
De voor- en nadelen van de 532 op een rijtje:
+-
Gesloten verdedigingTwee spitsen zijn de enige aanvallende spelers
Twee spitsenFlanken staan meteen op je verdedigers
Opkomende backs

352 | Alles of niets

De 352-opstelling in FIFA 21
FIFA 21: Formatie 352
De 352-opstelling lijkt heel goed op de 532, maar zet meer in op aanvallend geweld in plaats van een verdedigende muur. Deze formatie wordt vooral gebruikt wanneer je in de 75ste minuut nog een grote achterstand moet inhalen. Daarnaast is het ook de perfecte startformatie voor spelers die goed manueel kunnen verdedigen. Je kan de 352 gebruiken om je tegenstander even van zijn sokken te blazen en daarna terug te veranderen.
De voor- en nadelen van de 352 op een rijtje:
+-
Aanvallend veel optiesVerdedigend risicovol
Aanval via flankenÉén lijn spelers op de flank, geen dubbele lijn (flankaanvallers en flankverdedigers)
Middenveld druk bezet
Succes!