Game Kast 145
© Game Kast
Games

Game Kast: “Meer Pokémon, meer Elden Ring en meer Lord of the Rings!"

Vorige maand zag je hem nog op tv, deze week kwam hij bij ons op bezoek! Kenji Gooris is niet langer meer “de zoon van” en had heel wat te vertellen in onze podcast!
Geschreven door Game Kast
4 minuten lezenGepubliceerd op
Terwijl de backlog bij iedereen blijft groeien door alle games die uitkomen, blijft het aankondigingen regenen van nieuwe content die gaat uitkomen. We hebben er een paar voor jullie op een rijtje gezet!
Dat en meer in de Game Kast van deze week. Check de episode hieronder of via je favoriete podcast app.
01

Nieuwe Lord of the Rings

Lord of the Rings keert terug naar het grote scherm! Warner Bros, Pictures en New Line Cinema slaan de handen in elkaar met Embracer, de rechtenhouder van de franchise, om nieuwe films te maken! New Line Cinema heeft natuurlijk al heel wat ervaring aangezien ze van 2001 tot 2003 de originele trilogie van Peter Jackson produceerden. De reeks won in totaal 11 Oscars (say whut!)! Voorlopig zijn er nog geen namen genoemd bij het project, maar Peter Jackson liet alvast weten dat hij in de loop gehouden wordt. Wat er ons te wachten staat, weten we nog niet. Maar de kans is groot dat het geen remake gaat worden. Embracer toonde eerder al interesse in iconische personages als Gandalf, Aragorn of Gollum zouden verfilmen. Het is nog even wachten op bevestiging daarvan!
02

50 Cent x GTA VI

Het is niet overdreven om te zeggen dat Grand Theft Auto VI de meest geanticipeerde video game aller tijden is. GTA V zit in de top 3 best verkochte video games en verkoopt na bijna 10 jaar nog steeds waanzinnig goed. Op een leak van vorig jaar na is er nog steeds weinig informatie rond de volgende game in de franchise. Dus toen 50 Cent onlangs een afbeelding van GTA Vice City op Instagram plaatste, ging dat rond als een lopend vuurtje. Hij teasde in de caption naar iets huge! Nog groter dan zijn succesvolle tv-serie Power. Intussen heeft hij dat bericht terug verwijderd, zonder explanation! Aangezien Rockstar heel terughoudend is over nieuws rond hun nieuwe games, lijkt het ons dan ook onwaarschijnlijk dat 50 Cent zijn post daadwerkelijk over GTA VI ging. Misschien komt er een GTA style music video uit of mocht hij een single maken voor de nieuwe game? Het is speculeren dus wat die post betekende en het kan nog jaren gaan duren eer we te weten komen waarover het precies ging. We need more GTA VI news!
03

Elden Ring krijgt expansion

“Rise, Tarnished, and let us walk a new path together. An upcoming expansion for #ELDENRING Shadow of the Erdtree, is currently in development. We hope you look forward to new adventures in the Lands Between.” Dat kondigde From Software, de developer van Elden Ring, aan via hun social media. Weinig informatie dus, behalve dat er meer content komt naar 2022’s Game of the Year en dat die extra content zich afspeelt in The Lands Between. Geen releasedatum of uitleg, enkel een afbeelding van iemand die rijdt op Torrent, het gehoornde paard uit het spel. Maar laten we eerlijk zijn, meer hebben fans van Elden Ring niet nodig om weer helemaal hyped te zijn.
04

Meer Pokémoncontent

Ook Pokémon Scarlet en Violet krijgen een expansion getiteld The Hidden Treasure of Area Zero. Die bestaat uit twee delen: The Teal Mask, gepland voor de herfst van 2023, en The Indigo Disk, die deze winter zou uitkomen. The Teal Mask brengt je naar de nieuwe region Kitakami, The Indigo Disk speelt zich af in Blueberry Academy. Get ready voor 235 nieuwe Pokémons! Daarnaast komt Pokémon Sleep deze zomer eindelijk uit. De app die de kwaliteit van je slaap bijhoudt werd 4 jaar geleden al aangekondigd. Afhankelijk van hoe goed je slaapt kan je Pokémons verzamelen in de app. Optioneel kan je de Pokémon Go Plus gadget erbij kopen. Die trackt niet alleen je slaapactiviteit, maar laat je ook gooien met Pokéballen. En als kers op de taart heeft Netflix een trailer uitgebracht van Pokémon Concierge. Een stop-motion animatiereeks die het verhaal volgt van Haru en de vele Pokémons die als gasten in zijn hotel verblijven.
05

Olympische WII sports

Het Internationaal Olympisch Comité heeft aangekondigd welke games er gespeeld worden tijdens de allereerste Olympic Esports Series. De 9 games die door het IOC gekozen werden, blijken wel weinig gemeen te hebben met de esports die we gewend zijn. Het zijn eerder virtuele versies van Olympische disciplines. Zo kozen ze bijvoorbeeld de mobile game Tic Tac Bow voor het boogschieten. Een volledige lijst van alle games vind je hieronder. Ze zijn bij het IOC geen fan van geweld, wat de afwezigheid van de grote games in esports zoals CS:GO verklaart.
  • Boogschieten: Tic Tac Bow
  • Baseball: WBSC eBASEBALL: POWER PROS
  • Dansen: Just Dance
  • Motorsport: Gran Turismo
  • Schaken: Chess.com
  • Taekwondo: Virtual Taekwondo
  • Tennis: Tennis: Clash
  • Wielrennen: Zwift
  • Zeilen: Virtual Regatta