Games

Deze games moet je spelen in september!

© Gears 5
Geschreven door Raf Picavet
Van de prettig gestoorde shooterwaanzin van Borderlands 3, over twee voetbaltitels, de beste basketbalgame van de laatste jaren tot een nieuwe Zelda en een authentieke rally-beleving.

NBA 2K20

Van het asfalt op de straatpleinen naar het hardhout van de arena. Je moet zelf effectief in de NBA spelen om dichter bij ‘the real thing’ te komen dan de jaarlijkse NBA-aflevering van 2K. Die spelers zelf spelen de game overigens ook. Uiteraard geven alle teams en spelers van de NBA weer present, naast een keus aan internationale teams en natuurlijk een buslading legendarische spelers. Je kan je favoriete team door een buffet aan competitieve modi naar de top van het klassement leiden of gewoon in de single player een pakkend sportverhaal doorworstelen.
Verschijnt 6 september voor PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

eFootball Pro Evolution Soccer 2020

Verderop in dit overzicht vind je FIFA, maar PES - ooit de grootste - is al enkele jaren aan een comeback bezig. En dit jaar komen ze weer iets dichter bij de perfecte voetbal game. Met dank aan de inbreng van topvoetballers en -trainers. Een game dat voetbal net zozeer vanuit de technische hoek als vanuit de buik benadert. Wat winst in deze game net dat ietsje intenser maakt en elke gemaakte fout tot een diepmenselijke frustratie. Ook sterk: je krijgt heel wat vrijheid in hoe jij de game wil spelen.
Verschijnt 10 september voor PC, PS4 en Xbox One

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

De jonge Link spoelt aan op een vreemd eiland vol sympathieke inwoners en mysterieuze gevaren. Om het eiland uiteindelijk te kunnen verlaten moet hij een serie magische instrumenten vinden en een legendarisch wezen uit zijn eeuwenoude slaap wekken. Je volbrengt de ene missie na de andere en onderweg verken je dit vreemde land, versla je vijanden, los je puzzels op en leg je verborgen geheimen bloot. Je kan zelfs je eigen kerker bouwen, kortom helemaal Zelda met een old school accent.
Verschijnt 20 september voor Nintendo Switch.

FIFA 20

FUT heeft het dan wel moeilijk gekregen in onze contreien, maar met FIFA 20 krijg je alsnog twee games in één. Ten eerste is er de klassieke FIFA die opnieuw de meest realistische virtuele grasmatbeleving belooft. Deze keer met een stevige upgrade voor authentieke gameflow en meer aandacht voor, en controle over, de beslissende momenten die een match maken. Ten tweede is er Volta, een game dat helemaal voor intens straatvoetbal en spectaculaire tricks gaat.
Verschijnt 27 september voor PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch (zonder Volta).

Gears 5

In deze aflevering van de brutale third person sciencefiction-shooter-saga herkent de fan dan wel een paar bekende gezichten, het verhaal slaat een heel eigen richting in. Dat heeft alles te maken met het centrale personage Kait Diaz, een Outsider die Locust bloed in haar aderen heeft. Aan Kait, of jou dus, om de oorzaak van de Locust te ontrafelen. Een diepe singleplayer gegarandeerd, met daarnaast ook nog een split screen- en online coöp voor drie spelers. Want weinig shooters doen coöp zo goed als Gears dat doet.
Verschijnt 10 september voor PC en Xbox One.

WRC 8

Kan je rallybeleving niet authentiek en volledig genoeg zijn? Wat dacht je dan van de serie die de officiële licentie van deze motorsport al enkele jaren alle eer aandoet. Het ziet er uiteraard weer realistisch genoeg uit om de indruk te krijgen dat je een sportuitzending bekijkt. Alleen zit jij aan het stuur en heb jij dat pk-monster helemaal naar je eigen voorkeur getuned. Met dit jaar een nog diepere carrièremodus, meer technische routes en een geloofwaardig dynamisch weersysteem.
Verschijnt 5 september voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

Borderlands 3

Een handvol planeten aan de rand van het melkwegstelsel tellen een paar mysterieuze ‘vaults’. Kluizen van een voorbije beschaving die hun ontdekkers grote macht beloven. Een moorddadige cult heeft daar zijn zinnen op gezet, maar dat is zonder jou gerekend. Borderlands 3 is een waanzinnige (en dat mag je letterlijk nemen) looter-shooter, met een geweldig gevoel voor humor, een (opnieuw letterlijk) eindeloos aantal wapens, vier heel verschillende hoofdrolspelers om uit te kiezen en net zoveel fun in je eentje als met een paar vrienden aan je zijde. Check zeker de reveal trailer hierboven uit.
Verschijnt voor PC, PS4 en Xbox One.