Games

Deze games moet je spelen in december!

© Panache Digital Games
Geschreven door Raf Picavet
Van Blair Witch tot Alien Isolation. Let the gaming begin!
Consoleremakes van RPG-klassiekers die het genre destijds op de kaart zetten. Of PC-versies van recentere console-hits? Griezelen met in een woud waar de Blair Witch rondwaart of op een ruimteschip dat je met een alien deelt? In december komt de geduldige speler aan zijn of haar trekken.

Old-school RPG-klassiekers

Neverwinter Nights, Baldur’s Gate, Baldur’s Gate II, Planescape Torment en Icewind Dale zijn vijf absolute Dungeon & Dragon-pioniers die het RPG-genre binnen videogames zo rond het begin van het millinium op de kaart zetten. In speciale edities zijn ze nu helemaal herwerkt om vanuit je luie zetel op je console te spelen. Vroeger was het lang niet altijd beter, maar in dit geval is het absoluut het terugkijken waard. Inclusief alle latere single player DLC en extra’s.
Verschijnt 6 december voor PS4, Xbox One, Switch

Blair Witch

Het is 1996. Een jongen verdwijnt in het Black Hillswoud ergens in de Verenigde Staten. Als Ellis, een ex-politieman met een problematisch verleden neem je deel aan de zoektocht. Die zoektocht ontaardt al snel in een eindeloze nachtmerrie waarin je angsten en gezond verstand op de proef worden gesteld tegen de vloek van de Blair Witch. Beklemmende horror die enkel de dapperste gamer met alle lichten uit zal durven spelen.
Verschijnt 3 december voor PC, PS4 en Xbox One.

Alien Isolation

Verstoppertje spelen was nog nooit zo intens als in deze horror-kat-en-muis-beleving. Voor alle duidelijkheid: als een van de weinige overlevende opvarenden van een groot ruimteschip ben jij de spreekwoordelijke muis en is de kat een van die gruwelijke aliens uit de iconische sciencefictionfilms. Deze game scoorde terecht extreem hoog op andere platformen, en nu kan je ook op de Nintendo Switch uitzoeken hoeveel onderbroekwissels je nodig hebt om dit ijzingwekkende avontuur te overleven.
Verschijnt 5 december voor Nintendo Switch.

Dragon Quest Builders 2

Nadat de consolespelers dat deze zomer al deden, kan nu ook de PC-gamer in deze blokkenbouw-rollenspel-mix duiken. Met een meeslepende campagne voor één speler én een robuuste multiplayer bouwstand voor 2, 3 of 4 spelers. Maak je eigen personage, bundel je krachten met je dappere vriend Malroth en ontwikkel je vaardigheden om een alsmaar betere bouwer te worden. We kunnen je ook absoluut aanraden om online te gaan en daar samen met anderen je eindeloze bouwmogelijkheden nog te verveelvoudigen.
Verschijnt 10 december voor PC.

Detroit: Become Human

Nog eentje waar PC-spelers veel te lang op moesten wachten, al wordt dat wachten net zoals bij Red Dead Redemption 2 meer dan beloond. We hebben het over Detroit: Become Human, een sciencefictiondrama-thriller door het genie achter Heavy Rain en Beyond: Two Souls. In een geloofwaardige toekomst waar androïden gebruikt en misbruikt worden, leid jij verschillende personages door hun elkaar kruisende verhaallijnen. Jouw acties en keuzes bepalen de plot, vaak op een manier die je vooraf maar moeilijk kan voorspellen.
Verschijnt 12 december voor PC.

Ancestors: The Humankind Odyssey

Enkele maanden na de PC-release volgen de consoles met wat misschien wel de meest unieke survival-game ooit moet zijn. In Ancestors: The Humankind Odyssey leid je de voorouders van de mens door een meedogenloos brutale omgeving. Overleven voor jezelf en je clan is de boodschap als je kans wil maken om als primaat de volgende stap in de menselijke evolutie te bereiken. De in-game tijd beslaat 8 miljoen jaar, maar jij kan het in 40 tot 50 uur. Zij het niet zonder vallen en opstaan. Of opgevreten worden.
Verschijnt 6 december voor PS4 en Xbox One.