Dark Souls Remastered
© Dark Souls Remastered
Games

Deze games moet je spelen in mei!

Conan Exiles, State Of Decay 2 of toch liever die remaster van Dark Souls?
Geschreven door Michael Cox
5 minuten lezenGepubliceerd op
Mei staat traditioneel bol van de verlengde weekends, en we weten allemaal wat te doen: gamen! Wie geen backlog meer heeft, hoopt maandelijks op vette gamereleases. Deze maand speel je onder meer Conan Exiles en Detroit: Become Human. Hieronder vind je vijf topreleases die je in mei moét spelen.

Conan Exiles (PC, PS4, XOne - 8 mei)

Het eerste spel uit ons lijstje luistert naar de naam Conan Exiles. De protagonist uit de game herken je ongetwijfeld, want al sinds 1932 duikt deze Cimmeriër in allerlei boeken, stripverhalen, films en videogames op. Het laatste bekende videospel met de barbaar in de hoofdrol was een MMORPG genaamd Age of Conan, ontwikkeld door het Noorse Funcom. Diezelfde studio brengt ons nu een survival game in een open wereld gebaseerd op het fictieve, prehistorische Hyborian-tijdperk.
Vooraleer je de 53 km² grote spelwereld induikt, moet je een personage ontwikkelen. Daarover ontstond al heel wat controverse. Dat je tussen twee genders kan kiezen is een openbaring voor een spel dat rond een mannelijke protagonist draait, maar dat je de grootte van borsten en andere geslachtsdelen kan veranderen is redelijk vooruitstrevend. Een gewaagde gok.
In die extensieve speelmap ronddolen is overigens niet zonder gevaar, want je moet je honger- en dorstgevoel constant lessen. Een uitgehonderde of dorstige krijger zal namelijk weinig overwinningen behalen en op een PvP-server moet je extra op je hoede zijn. The Exiled Lands fungeert als thuis voor verschillende exotische dieren, zowel bestaande als fictieve. Krokodillen, hyenas en ondoden proberen je zo het leven zuur te maken. Iedereen kan op zijn eiegn manier in leven proberen blijven, want classes zijn er niet. Per level dat je bereikt door het verzamelen van ervaringspunten kan je je personage uitdiepen om zo uiteindelijk een volleerd krijger te ontwikkelen.

State of Decay 2 (PC, XOne - 22 mei)

Oorspronkelijk zou State of Decay 2 vorig jaar verschijnen, maar de kwaliteitscontrole leverde geen fiat van Microsoft op en daarom moesten we er een tijdje langer op wachten. Met 4,5 miljoen verkochte exemplaren was het originele spel een schot in de roos, en als belangrijkste verkoopspraatje wordt de sequel als moeilijker en donkerder omschreven.
Naar spanning zal je niet lang moeten zoeken, want achter elke deur of gebroken raam schuilt gevaar. Het blijven dilemma’s: in stilte binnensluipen of kabaal creëren door een raam te breken. Zombies hebben een uitstekend gehoor, maar mits een slimme ontspanningsroute kan je hen misschien wel in de val lokken. De vele open vlaktes lijken dan weer veilig, maar ook daar moet je constant op je hoede zijn. Eén misstap of een onverwacht geluid kunnen je in problemen brengen. Vanaf 22 mei kan je beginnen experimenteren.

Tennis World Tour (PC, PS4, XOne, Switch - 22 mei)

Goede tennisgames zijn allesbehalve makkelijk te vinden. Tennis World Tour belooft een uitzondering op die regel te zijn en verschijnt op 22 mei voor alle hedendaagse platforms, inclusief de Nintendo Switch. Vanaf dan kan je in de huid van zo’n dertig wereldsterren kruipen, waaronder het Belgische toptalent David Goffin en de Zwitser Rodger Federer. Ontwikkelstudio Breakpoint stelde alles in het werk om een realistische tennisomgeving in elkaar te knutselen en besteedde extra aandacht aan de zogenaamde physics van het spel. Elke slag, elk soort effect en elke ondergrond moet het realisme benaderen waardoor je elke wedstrijd op het scherp van de snee zal beleven.
Een traditionele forehand, krachtige backhand, stiekeme lob of irritante slice: elke manier van spelen kan je naar de overwinning leiden. Hoe jouw inzet wordt beloond hangt uiteraard ook af van het terrein. Gravel remt je ballen af, maar op een hard court gaat het er een pak sneller aan toe. In totaal krijgen we achttien ondergronden voorgeschoteld, en als carrièrespeler reis je de hele wereld rond op zoek naar de nodige toernooioverwinningen om uiteindelijk op de Masters te schitteren.

Detroit: Become Human (PS4 - 25 mei)

Er woeden regelmatig discussies over hoe artificiële intelligentie een concrete bedreiging voor de mensheid kan vormen. In Detroit: Become Human wordt deze potentiële nachtmerrie waarheid: Kara is een ontsnapte androïde die door ene Connor op de hielen wordt gezeten. Hij moet vrijgevochten robots opjagen en wordt daarbij een tikkeltje tegengewerkt door Marcus. Die tracht op zijn beurt androïden uit de slavernij te bevrijden en dat vormt uiteraard een gevaar voor de maatschappij.
De hele verhaallijn speelt zich af in Detroit. De ontwikkelaars bij Quantic Dream trokken logischerwijs naar de Amerikaanse stad om alles zo realistisch mogelijk na te bouwen. Het script telt maar liefst 2.000 pagina’s en gamedirector David Cage - die je kent van onder meer Heavy Rain en Beyond: Two Souls - had twee jaar nodig om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Zijn harde werk ligt vanaf 25 mei in de winkelrekken, exclusief voor PlayStation 4.

Dark Souls Remastered (PC, PS4 als Xbox One - 25 mei)

Dark Souls is ondertussen een begrip in de gamingwereld wat moeilijke uitdagingen betreft. Het Japanse FromSoftware staat ook vandaag nog aan het roer van de uitdagendste videogames en bracht ons twee sequels en het fantastische Bloodborne. Op 25 mei nemen ze ons echter mee op een nostalgische reis, want dan verschijnt het eerste spel in een Remastered-jasje. Dat betekent betere graphics, 60FPS en de DLC-uitbreiding Artorias of the Abyss. Lordran zal er nog nooit zo mooi hebben uitgezien.
Oorspronkelijk lekte Dark Souls Remastered als een Nintendo Switch-game, maar al snel werden ook de andere platforms aan de releaselijst toegevoegd. Als overmaat van ramp werd de Switch-versie volgens uitgesteld en het is voorlopig niet duidelijk wanneer die versie zal beschikbaar zijn.