esports

Deze games moet je spelen in november!

© Ubisoft
Van Assassin’s Creed tot Call of Duty en van Demon’s Souls tot Spider-Man en Football Manager. Welke game speel jij deze maand zeker?
Geschreven door Raf PicavetGepubliceerd op
Op vlak van gaming was 2020 tot nu toe al een topjaar, en daar doet de maand november nog een paar schepjes bovenop. Zin om als Viking met de botte bijl op je vijanden in te hakken? Of een epic voetbalteam te coachen? Het wordt deze maand verdomd moeilijk kiezen!

Assassin’s Creed: Valhalla

Als leider van de Vikings ruil je het barre Noorwegen in voor het vruchtbare Engeland in de hoop er een nieuwe thuis voor je clan uit de grond te kunnen stampen. Dat de lokale bevolking daar niet echt achter staat, geeft je het perfecte excuus om met die typische Assassin’s Creed combo van stealth en snoeiharde combat de dwarsliggers alsnog te overtuigen. Die nieuwe thuis - die dienst doet als een upgradebare hub voor je expedities - zorgt trouwens voor een fris, nieuw element in de getest-en-goedgekeurde formule.
Verschijnt op 10 november voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox X/S.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Ondanks de veel te lange titel en een voorganger als Modern Warfare heeft deze Call of Duty: Black Ops Cold War toch een paar ijzersterke troeven achter de hand. Zo is er de single player, de traditionele publiekslieveling in de multiplayer en de Zombies-coöp - die trouwens opnieuw op een indrukwekkende manier opgefrist is. Mag het nog iets meer zijn? Dan kan je altijd nog terecht in het gratis Warzone dat in de loop van volgend jaar alsmaar meer Cold War accenten zal krijgen.
Verschijnt op 13 november voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox X/S.

Demon’s Souls Remake

Verwacht je ergens in november een PS5 in je bus? Dan wordt het tijd om (nog eens?) door de game te gaan die dit masochistische subgenre van de fantasy actie-rpg op de kaart zette. Een gamewereld gemaakt om je het virtuele leven zuur - en soms verrassend kort - te maken, waardoor elke zwaarbevochten overwinning als een echte triomf binnenkomt.
Verschijnt op 19 november voor PS5.

Spider-Man: Miles Morales

Sinds de lancering van de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse weet ook de niet-hardcore comicfan dat Miles Morales net zo’n groot webslingerpotentieel heeft als Peter Parker. En die Miles krijgt nu ook z'n eerste eigen game, door de makers van de meer dan uitstekende voorganger. Met een gloednieuw verhaal vol nieuwe en vertrouwde gezichten. Wie het voorbije jaar een citytrip naar New York misliep, krijgt hiermee een mooi alternatief.
Verschijnt op 19 november voor PS4 en PS5.

Football Manager 2021

De tijd dat Football Manager een veredelde spreadsheet was, is lang voorbij. En zelfs toen zagen miljoenen fans daar geen graten in. Absurd verslavend, extreem uitgebreid en precies zo diep en complex als jij dat wil… De beste coaches staan immers niet aan de rand van het veld, maar zitten op de tribunes of voor hun tv!
Verschijnt op 24 november voor pc en mobile.