Borderlands 3
© Borderlands 3
Games

De beste couch games van het moment!

Een ijskoude Red Bull, elk een controller en lekker button bashen. Dit zijn de coolste multiplayer games die je offline kan spelen!
Geschreven door Raf Picavet
Gepubliceerd op
Niets tegen wie regelmatig de online slagvelden optrekt, maar er is absoluut iets te zeggen over die games die je gewoon met twee of meer in de zetel speelt. Dit zijn de betere ‘couch games’ in een handig lijstje.
Unravel 2
Twee wezentjes die uit draadwol zijn opgetrokken en zijwaarts doorheen een wereld vol obstakels trekken. Op papier klinkt het vreemd en misschien zelfs wat kinderachtig, maar op het scherm is het goed voor een van de betere multiplayer-belevingen van de laatste jaren. Schattig, uitdagend en bij momenten zelfs licht hypnotisch.
Couch Racing
Voor een vergevingsgezinde en tegelijk competitieve racebeleving die je met twee of meer offline keer op keer zal willen opstarten, moet je vandaag niet ver zoeken. Denk Mario Kart 8 Deluxe, Sega Team Sonic Racing, Crash Team Racing Nitro-Fueled. Maar ook voor een serieuzere racekick is split screen tegenwoordig helemaal terug: Forza Motorsport 7, WRC 8, Gran Turismo Sport om er maar een paar op te noemen. Niet echt racen, maar wel op vier wielen en in split screen: Rocket League.
Borderlands 3
Helaas niet voor PC - waarvoor je zelden in de zetel zit - maar wel voor PS4 en Xbox One: Borderlands 3 is een aanrader, zelfs al hebben beide spelers een groot level-verschil. Co-op is overigens een absolute plus voor wie de end-game uitdagingen hoopt te overleven. Leg je strategie vast, duik in die uitdaging, triomfeer, loop bijna stuk, ga in full panic mode… en sleep er op tandvlees samen toch weer een volgende overwinning uit.
A Way Out
Meer dan een jaar oud, maar wie het dan gemist zou hebben kan die schande vandaag tegen een uiterst aantrekkelijke prijs rechtzetten. Je speelt als Leo en Vincent, twee veroordeelde gevangen die moeten samenwerken om uit de gevangenis te ontsnappen en daarna samen op de vlucht slaan. Een filmisch third person actie-stealth-avontuur waar je in een namiddag helemaal doorheen gaat en daarna nog ‘s, maar dan op een totaal andere manier.
Gears 5
Het laatste hoofdstuk in de grimmige Xbox exclusieve sciencefiction shooter omarmt de fans van split screens. Met z’n tweeën door de hele verhaalcampagne ploeteren? Geen probleem. In de Horde of Escape Mode duiken? Dat vereist wat geklooi in menu’s maar daarna zit je ook daar goed voor uren intense en eindeloos herspeelbare offline kicks. Kettingzaagbayonet inbegrepen!
FIFA 20
FIFA blijft de koning van de virtuele grasmat en is voor velen ook dé game die je samen met twee of vier tegen elkaar speelt. Volta - het straatvoetbalgame dat je dit jaar bovenop de ‘gewone’ dosis FIFA kreeg - zet zelfs helemaal in op die offline couch play. De omzet van je lokale kroeg belooft er meer dan ooit onder te zullen leiden. Kratje erbij, pizza bestellen en niet op de klok kijken.
Luigi’s Mansion 3
Een topper in je eentje, maar minstens zoveel fun wanneer je Luigi bijgestaan wordt door Gooigi. Om die vrij te spelen moet je eerst die aktentas van de professor op de vijfde verdieping vinden, maar daarna kan je samen met je vriend, grote broer, kleine zus of die irritant onhandige pa op spoken jagen, geheime locaties ontdekken en bosses verslaan.
Super Mario Party & Super Smash Bros Ultimate
Nog twee voor de Nintendo Switch. Allebei ruim een jaar oud, maar de ene is volgens ons nog steeds het beste virtuele alternatief voor samen met twee, drie of vier rond een bordspel gaan zitten, waar tot op het einde niemand zeker is van de overwinning. De andere combineert pure chaos met pittige tactieken en stevige reflexen in een vechtgame waar geen druppel bloed wordt vergoten, maar daarom niet minder competitief is.