Ogier's new beast
© M-Sport/Red Bull Content Pool
WRC

Harder, better, faster, lighter

De nieuwe regels voor WRC 2017? Mark Webber legt ze haarfijn uit!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Goed nieuws! Het gloednieuwe WRC-seizoen gaat harder, sneller en krachtiger in 2017. En je kan alle actie gewoon volgen op Red Bull TV, met commentaar van onder meer Mark Webber. Geen dank!
De verhuis van WRC naar Red Bull TV valt samen met de start van een nieuw rallytijdperk. Een hele reeks nieuwe regels zorgt immers voor meer power (van 315bhp naar 380bhp), meer aerodynamica, lichtere wagens en een veel stoerdere look.
Mark Webber legt uit: “In 2017 hebben de wagens meer power, wegen ze minder, en zijn ze aerodynamischer én veiliger. Dat zorgt voor een gevoel van onoverwinnelijkheid, en vooral voor meer snelheid. Véél meer snelheid. Volgens de coureurs voelt het alsof ze switchen van een Group N Car naar een World Rally Car. Dat zegt alles. Kortom, het nieuwe seizoen wordt er eentje om naar uit te kijken!”
Check hier wat Mark Webber te zeggen heeft.
Music · 1 min
Placeholder Video_DO NOT UNPUBLISH
“Erg leuk dat je dit jaar WRC kan kijken op Red Bull TV,” aldus negenvoudig WRC-kampioen Sébastien Loeb, de meest succesvolle piloot in de geschiedenis van de sport. “Vooral voor de fans. Die kunnen nu de erg uitgebreide verslaggeving helemaal gratis bekijken, op een tijdstip naar hun keuze. Om over de live coverage nog maar te zwijgen!”