Concealed Reality
© Concealed Reality
Music

Concealed Reality: "Met een knipoog naar Dragon Ball Z"

Op het menu in onze Red Bull Metal Dome op donderdag 20 juni 2019? Metalcore uit Brussel!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

GEANNULEERD - Red Bull Metal Dome

BelgiëGraspop Metal Meeting, Dessel, België
Info evenement
Het Brusselse Concealed Reality wil je op donderdag 20 juni 2019 in onze Red Bull Metal Dome in het midden van de moshpit. In een dergelijke wirwar van armen en benen op een andere show vonden we trouwens ook frontman James K. Barbosa. Enkele snelle vraagjes? Go!
Favoriete band in de Red Bull Metal Dome?
"Bulls On Parade, omdat ze er ons met een ijzersterke set aan blijven herinneren dat Rage Against The Machine bestaan heeft. Zo'n band mag niemand vergeten. En hey, ze zijn van België, dus support your locals!"
Favoriete eigen nummer?
"Da's een moeilijke! Neem maar 'Hakai', want dat is er echt eentje om je voledig op te laten gaan. Je kan echt de emoties die in het nummer zitten helemaal mee beleven. En ik vind de knipoog naar Dragonball Z de max!"
Favoriete show?
"Die keer in de Ancienne Belgique in Brussel. Het was de eerste keer met onze nieuwe drummer, en het was gewoon af! Zo blij dat we hem gevonden hebben. We laten hem nooit meer gaan!"
Favoriete show van een andere band?
"Northlane. Die band inspireert ons enorm en is ook een van de weinige bands die we allemaal echt goed vinden. Ze staan voor alles wat wij willen bereiken in de muziekwereld."
Favoriete plaat?
"De EP Soulburn van Dealer. Die kwam nog maar uit in april van dit jaar, maar mensen, wat een plaat! Je wordt direct meegesleurd op een rollercoaster van emoties, die je pas weer loslaat wanneer de laatste noot wegebt."
Favoriete bron van inspiratie?
"Shows kijken natuurlijk. Ik hou ervan om een band aan het werk te zien, te ontdekken hoe zij hun muziek op het publiek loslaten. Hoe bouwen ze op, hoe brengen ze hun nummers, welke emotie brengen ze over. Live muziek geeft je een rush en de goesting op zelf weer op dat podium te kruipen. Magisch!"
Favoriete editie van Graspop Metal Meeting?
"2014, want ik zag dan een hele hoop van mijn favoriete bands: Thy Art Is Murder, Emmure, Crossfaith, The Black Dahlia Murder, Meshuggah, Behemoth, Steel Panther..."
Favoriete gerecht?
"Hummus, en dan die van de moeder van een goede vriend. Waarom? Wel, als je dat moet vragen heb je nog nooit You Don't Mess With The Zohan gezien. Je kan hummus echt met alles eten!"
Favoriete gitaargod?
"Jimi Hendrix, omdat hij altijd zijn zin heeft gedaan. Dat maakt van hem een genie. Hij toonde ons en de rest van de wereld dat er geen grenzen zijn aan creativiteit."
Favoriete film uit de jaren '80?
"Dirty Dancing uiteraard. Het aantal meisjes die het fantastisch vinden als je zegt dat dat je favoriete film is... Ongelooflijk. Wel opletten. Als je overdrijft moet je misschien kijken ook, en dat is natuurlijk niet de bedoeling!"
Favoriete rockbar?
"De Rock Classic in Brussel. We speelden er al ontelbaar veel keren, en dat was altijd een feestje. Heerlijk sfeertje daar. Met altijd goede muziek!"
Favoriete Belgische zaal?
"Als ik echt moet kiezen? Trix in Antwerpen! Elke show die we er al zagen was top, en ook de sound stelde nog nooit teleur. Zeer belangrijk bij een optreden!"
Onderdeel van dit verhaal

GEANNULEERD - Red Bull Metal Dome

BelgiëGraspop Metal Meeting, Dessel, België
Info evenement