Legend of Zelda: Skyward Sword
© Nintendo
Games

10 tips voor de remaster van Legend of Zelda: Skyward Sword

De remaster van Legend of Zelda: Skyward Sword is er! Tips & tricks om de game te ownen, vind je hieronder.
Geschreven door Raf Picavet
Gepubliceerd op
Onlangs is de remaster van Legend of Zelda: Skyward Sword verschenen voor Nintendo Switch. Hieronder vind je onze 10 beste tips om de game te ownen. En aangezien de verschillen met het origineel uit 2011 talrijk genoeg zijn, kunnen die ook veteranen een handje helpen!

Zet de vijand even op pauze

Of liever: verlam hem tijdelijk. In het begin van Faron Woods staan grote paddenstoelen die soms gloeien. Als je deze raakt en hun poeder opvangt in een lege fles, dan kan je dit vijf keer gebruiken om vijanden tijdelijk te paralyseren. Deze methode werkt het best als je de vijand in de rug nadert, op smal terrein of om erg snelle vijanden (zoals die verdomde sprinkhanen) op pauze te zetten.

Easy money

In de grot waar je Thrill Digger kan spelen, ga je naast Mogma zitten en praat je met hem tot hij je deze goede raad geeft: gooi een projectiel naar de gloeiende stenen die de grot decoreren en er zullen rupees uitvallen. Uit elk van de gekleurde rotsen valt een rupee; uit de zilveren dropt een rupoor.
Legend of Zelda: Skyward Sword
Legend of Zelda: Skyward Sword

Paddenstoelen helpen je aan extra zuurstof

Geen zuurstof meer over tijdens het onderwaterzwemmen? Raak dan een paddenstoel en krik je zuurstofniveau op met de luchtbel die tevoorschijn komt. Dit komt goed van pas bij de Water Dragon uitdaging!

Skyward Swords zijn de nieuwe lightsabers

Het Skyward Sword kan energieballen afvuren, en daar maak je best optimaal gebruik van. Sla voorwaarts met een charged zwaard en je ziet onmiddellijk je knetterende projectiel richting vijand suizen. Deze aanval heeft trouwens een groter bereik dan de Skyward Strike!

Lizalfos pak je in twee hits

Wacht tot de Lizalfos z'n dekking laat zakken of doe een shield bash wanneer hij z'n staart in jouw richting zwiept. Een spin attack gevolgd door een vloeiende afmaakmove doet de rest!

Quadro Babas verslaan? Kinderspel.

In plaats van de vleesetende planten - de Quadra Babas - met horizontale en verticale zwaardhouwen aan te vallen, kies je liever voor een voorwaartse strike. Of een bom. Nog een optie is om te wachten tot ze zelf aanvallen en ze dan te verlammen met een shield bash. En daarna volstaat één horizontale houw wel. Dit werkt trouwens ook op Deky Babas!

Geef de kraaien geen kans

Gebruik je zweep of een Skyward Strike om die kleine, maar bijzonder irritante kraaien uit te roeien.
Legend of Zelda: Skyward Sword
Legend of Zelda: Skyward Sword

Verrassende cactussen

Kijk in de woestijn uit naar cactussen met een rode knop. Als je die met je zwaard – of makkelijker: de Bettle – kan raken, dan durft zo’n rode knop wel eens te veranderen in een hart, zaden voor je katapult te droppen en af en toe zelfs een fairy!

Mission: Sandship

Nadat je Tentalus verslagen hebt, loont het de moeite om het Sandship nog ’s te bezoeken. Tref de Timeshift Stone, ga de kamer aan de linkerkant binnen en praat met de kleine robots om een optionele, maar bijzonder charmante missie op te starten.

Het paarse schild is een must

Van zodra je het paarse schild kan kopen, doe je dat. Om redenen die we hier liever niet spoilen, is dit het op één na beste schild in de hele game. Het beste schild kan je pas veel later (proberen) te pakken te krijgen, maar ondertussen kan je al wat plezier beleven aan dit paarse exemplaar!