Max Verstappen celebrates his win in Malaysia
© Getty Images/Red Bull Content Pool
F1

Top 7: Max Verstappen op z'n best!

Max Verstappen vierde zijn 20e verjaardag met een overwinning in de Grote Prijs van Maleisië. Maar wij kijken ook graag terug naar die andere topmomenten uit zijn carrière.
Geschreven door Matt Youson
Gepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

Max Verstappen

NetherlandsNetherlands
Profiel bekijken
Max Verstappen reed zondag voor de eerste keer dit seizoen als eerste over de finish, vóór Lewis Hamilton en teamgenoot Daniel Ricciardo. Als jongste rijder ooit is Max één van de hot topics binnen de F1. En we begrijpen soms erg goed waarom. Hieronder een opsomming van zijn meest indrukwekkende races ooit.

Grote Prijs van Maleisië - 2015 - zesde naar zevende

Dutch driver Max Verstappen talking with a Toro Rosso team member at the Malaysian F1 Grand Prix.
Max Verstappen is F1’s youngest points scorer
Max Verstappen kreeg bij Scuderia Toro Rosso als allerjongste piloot ooit een zitje in een F1-wagen. Dat zorgde voor heel wat commotie, want hij was volgens velen té jong en had té weinig ervaring. Maar dan reed hij tijdens zijn eerste echte race naar een zesde plek, voor zijn teamgenoot en beide Red Bulls. Lik op stuk heet dat.

2015 United States Grand Prix – negende naar vierde

Verstappen viert P4 met zijn team
Verstappen viert P4 met zijn team
In 2015 regende het pijpenstelen in Austin. Zowel de kwalificatieronden op zaterdag als zondag werden stopgezet door het regenweer. Verstappen startte als negende en overtuigde vriend en vijand met een vierde plek, net naast het podium. Een meester in de regen, wat hij daarna nog meermaals bewees. Horen we iemand Brazilië zeggen?

2016 Spanish Grand Prix – 1e plaats

De eerste tiener die een F1 wint, Max Verstappen
De eerste tiener die een F1 wint, Max Verstappen
Van Scuderia Toro Rosso naar grote broertje Red Bull Racing, met de Grote Prijs van Spanje als eerste hap. Max wist met moeite waar alle knopjes van zijn RB12 voor dienden, maar knalde - met wat geluk - naar zijn eerste prof-overwinning. En hij moest nog 19 worden.

2016 Brazilian Grand Prix – vierde naar derde (via 16e)

Max Verstappen leads Nico Rosberg at the 2016 Brazilian F1 Grand Prix in Interlagos, Sao Paulo.
Max Verstappen leads Nico Rosberg in the rain
Wat herinner jij je van de Grote Prijs van Brazilië in 2016? De winst van een foutloze Hamilton, of die magistrale inhaalrace van Verstappen? In 14 laps van 16 naar 3. In de gietende regen. Wat een baas!

2017 Chinese Grand Prix – zestiende naar derde

Max Verstappen drove a fantastic race to secure a podium at the Chinese Grand Prix.
Verstappen's gutsy drive to third in China
Max startte dankzij motorproblemen pas als 16de op de grid in China. Maar dan reed Max tidjens de start zonder boe of ba - en ja, in de regen - naar een 7de plaats. Daarna werd het moeilijker, maar hij wist links en rechts toch nog enkele wagens in te halen. Inclusief de Red Bull-bolide van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. op het podium dus, hoera!

2017 Malaysian Grand Prix - 1e plaats

Max Verstappen
Max Verstappen
Max plaatste zich tijdens de kwalificaties vóór Ricciardo en wist leider Lewis Hamilton op een sluwe manier de overwinning af te snoepen. Gecontroleerd en verdiend!

Last but not least

Mocht je Max zelf vragen naar zijn favoriete race uit zijn carrière, zou hij geen van de voorgaande races opnoemen. Zijn persoonlijke favoriet is het wereldkampioenschap karten in Varennes-sur-Allier in 2013. Verstappen won de KZ1-titel, de hoogste categorie in karting, enkel voor deelnemers van 15 en ouder. Uiteraard was hij net 15 op dat het moment.
Onderdeel van dit verhaal

Max Verstappen

NetherlandsNetherlands
Profiel bekijken