Cédric Dumont tijdens Red Bull's Mind Set Win podcast.
© Jelle Lapere/Red Bull
Exploration

Mind Set Win: de podcast die focust op je mentale gezondheid!

Onze Cedric Dumont gaat samen met Kate Courtney en enkele atleten van wereldklasse op zoek naar hoe de psychologische aanpak van topsport je eigen mental health een boost kan geven.
Geschreven door Thomas Peeters
3 minuten lezenGepubliceerd op
Mind Set Win is live! Cedric Dumont's nieuwe podcastreeks gaat dieper in op hoe de mental techniques die in topsport gebruikt worden ook jou kunnen helpen in het dagelijkse leven!
Wereldatleten als tennisser Stefanos Tsitsipas, wereldkampioen polsstokspringen Mondo Duplantis, cricketspeler Ben Stokes en triatlete Lucy Charles-Barclay delen zeer open de psychologische tips en tricks die zij gebruikten om hun trofeeënkast te vullen. Daarmee gaan hosts Cedric Dumont en Kate Courtney aan de slag. Hun doel? De aanpak van die topatleten vertalen naar praktische tips die iedereen kan toepassen in het dagelijkse leven.
“Begrijpen hoe je je mentale weerbaarheid kan versterken is makkelijk. Maar het is veel moeilijker om die kennis ook echt te gaan toepassen. Met Mind Set Win willen we het zelfvertrouwen van onze luisteraars opkrikken en mensen de moed geven om actie te ondernemen in het dagelijkse leven.”
01

Beluister de eerste afleveringen nu!

De reeks is vanaf nu live! Wat staat je te wachten? 4 meeslepende episodes boordevol verrassende interviews en bruikbare tips!
02

Cedric Dumont: "We kunnen allemaal iets leren van high achievers."

Elke episode gaat dus in op de mental tactics van een gast en zijn succes. Maar kan iedereen die tactieken toepassen in zijn of haar leven?
Cedric is daar alleszins van overtuigd. Meer zelfs! In de podcast deelt hij enkele praktische tips om luisteraars daarbij te helpen. "Ik geloof dat iedereen beter kan worden in wat hij of zij doet!", vertelt hij. “We willen mensen een mindset helpen ontdekken die bij hen past en waarvan ze beter worden in het dagelijkse leven.”
Cedric Dumont tijdens de Pyramids: Leap of Wonder boven de Piramiden van Gizeh in Caïro, Egypte.

Dumont boven de Piramiden van Gizeh

© Noah Bahnson / Red Bull Content Pool

Cedric is een pionier in base jumping en wingsuit flying. Al 30 jaar lang verlegt hij grenzen in de lucht. Zie je hem daar niet vliegen? Dan is hij waarschijnlijk druk bezig met zijn andere passie: mensen coachen en inspireren om hun doelen te bereiken.
Cedric was al vroeg in zijn carrière geïnteresseerd in hoe hij zijn eigen mentale weerbaarheid kon versterken en volgde daarom een opleiding High-Performance Psychology.
“Waarvan ik het meest geniet in het leven? Beter worden in wat ik doe," onthult hij. "En dat niet enkel als atleet, maar ook als persoon."
03

Wie komt er nog?

Ben Stokes

Ben Stokes

© Greg Coleman | Red Bull Content Pool

Gasten als de vroegere spits van Bayern Munchen en van Duitsland Mario Gómez, de Franse big wave surfer Justine Dupont, pioneering cricket captain Ben Stokes van Engeland en de hoogspringkampioen van Qatar Mutaz Barshim komen allemaal langs in de upcoming episodes.
“We hebben de neiging om high achievers te behandelen alsof ze geen gewone mensen zijn, maar ook zij hebben soms schrik, stress, twijfel of self-doubt en een gebrek aan zelfvertrouwen," zegt Cedric. "Het verschil is dat ze heel ondernemend blijven en hun dromen blijven najagen. En dát is iets waarvan we kunnen leren."
04

Hoe kan je luisteren?

Hier natuurlijk, maar ook via Apple, Spotify, Google en elk ander podcastkanaal!