Red Bull Neymar Jr's Five 2019
© KREW Collective
Football

Miramas 13 en Martijn Debbaut oog in oog met Neymar Jr!

Miramas 13 vertegenwoordigt België op de wereldfinale van Red Bull Neymar Jr’s Five. En ook freestyler Martijn Debbaut vliegt naar Brazilië!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

Red Bull Neymar Jr's Five

BelgiëTreinstation Luik-Guillemins, België
Info evenement
Het wondermooie Gare de Liège-Guillemins - bedankt architect Santiago Calatrava - in Luik kleurde kanariegeel tijdens onze nationale finale van Red Bull Neymar Jr's Five. De 14 geselecteerde teams streden er vijf tegen vijf om de eeuwige roem én een vliegticket naar Brazilië. Want daar gaat de grote wereldfinale door. Voor wie die droom uitkomt? Team Miramas 13 - de winnaars van de kwalificatie in Genk - én Martijn Debbaut!
Football · 1 min
Dit was de finale van Red Bull Neymar Jr's Five!

Miramas 13

Miramas 13 plaatste zich foutloos voor de finale. Tegenstander na tegenstander beet hun tanden stuk op het Franse vijftal. “Alles liep zoals gepland," geniet kapitein Kamel Ouali nog na.
“We incasseerden één doelpunt, maar toen toonden we onze mentale sterkte. We zijn al zolang vrienden, spelen al zolang samen. Toernooien in België en Frankrijk. Daar namen we trouwens ook deel aan Red Bull Neymar Jr's Five. Toen haalden we de nationale finale in Parijs, maar de climax ontbrak. België dan maar. En kijk, nu mogen we naar Brazilië. We reisden naar Luik om te winnen, en dat deden we ook. Nu reizen we naar Brazilië… Om te winnen natuurlijk!"
Red Bull Neymar Jr's Five 2019
Red Bull Neymar Jr's Five 2019

Martijn Debbaut

Ook freestyle voetballer Martijn Debbaut uit Oostende mag in Brazilië zijn skills showen. Hij maakt deel uit van een internationaal team vol voetbaltalent, samengesteld door Neymar Jr zelf! Martijn kon de superster overtuigen met een verrassende video met de titel Outplay Them All. Toen ik te horen kreeg dat ik door Neymar Jr. persoonlijk ben uitgekozen om naar Brazilië te vliegen, ging er een onbeschrijfelijk gevoel door me heen," zegt een dolgelukkige Martijn Debbaut.
"Appreciatie van zo'n speler is een hele eer voor mij! Brazilië is een land dat ik in mijn leven sowieso wilde bezoeken. Het ademt voetbal. Dat Red Bull dat nu mogelijk maakt, is een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten tot het zover is. Samen met mijn andere teamgenoten ga ik alles uit de kast halen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en misschien wel de finale te spelen. Neymar Jr, here I come!"
Red Bull Neymar Jr's Five 2019
Red Bull Neymar Jr's Five 2019

Nog meer Belgen in Brazilië!

Ook futsalcoach Karim Bachar is in Brazilië van de partij, want hij gaat onze vertegenwoordigers begeleiden tijdens de wereldfinale. En dan hebben we ook twee Belgische scheidsrechters in Praia Grande. Die floten er ook vorig jaar.

Gewoon voetballen? Nee!

Het concept van Red Bull Neymar Jr’s Five is even simpel als uniek: vijf tegen vijf, met per tegengoal een speler naar de kant. Dat zorgt voor snel en tactisch voetbal, waarin al één goal het spel volledig kan omgooien.
Onderdeel van dit verhaal

Red Bull Neymar Jr's Five

BelgiëTreinstation Luik-Guillemins, België
Info evenement