Neymar Jr's Five Belgium - National Final 2018
© Keith Demeulenaere - KREW Collective
Futsal
Twee Belgische teams voetballen bij Neymar Jr.!
Het Brugse Garrincha Squad en vrouwenteam l'Equipe des Chicas vertegenwoordigen België tijdens wereldfinale van Neymar Jr’s Five in Brazilië.
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
In de schaduw van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel won Garrincha Squad de finale van Neymar Jr’s Five, het wereldwijde voetbaltornooi dat de ster van PSG en Red Bull samen organiseren. Jong talent vleugels geven, daar draait het om. De jongens uit Brugge scoorden met hun overwinning (1-0) in hartje Brussel een ticket naar het Braziliaanse Praia Grande, waar ze ons land vertegenwoordigen op de wereldfinale met meer dan 60 landen. En dat in bijzijn van Neymar Jr. himself! “We kunnen niet wachten om hem te ontmoeten,” klinkt het bij de jongens van Garrincha Squad, waarvan er één bij traditieclub Lierse SK speelde.
“We gaan gewoon naar Brazilië!” juichen ze verder. “We kunnen niet wachten om België te vertegenwoordigen. En dat in de thuisstad van Neymar Jr.! We hebben echt alles gegeven, al ging het in het begin wel wat moeilijk. Maar we vonden ons ritme en speelden ons spel: snel scoren, en de tegenstander geen kansen geven. En zien ons nu! We gaan die andere landen eens leren voetballen daar in Brazilië. België boven!”
Tijdens de vijf qualifiers met meer dan 150 ploegen veroverden 12 mannenploegen en 4 vrouwenploegen hun plek in de nationale finale. Die ging gepaard met Braziliaanse beats, capoeiradansers en spectaculair voetbal natuurlijk. Want het concept van Neymar Jr’s Five is even simpel als uniek: vijf tegen vijf, met per tegengoal een speler naar de kant. Dat zorgt voor snel en tactisch voetbal, waarin al één goal het spel volledig kan omgooien.

Girlpower!

Er was voor het eerst ook een finale voor vrouwen, waarin de meisjes van team l'Equipe des Chicas met 2-0 het pleit wonnen en dus ook naar Brazilië vliegen. Daar spelen ze tegen vrouwenteams van over heel de wereld. “Echt fantastisch,” roepen ze. “We hebben vandaag erg slim gespeeld, en gaven de andere teams geen meter ruimte. Wacht maar tot we Neymar Jr. te pakken krijgen. We gaan hem eens goed vastpakken, en dan tonen dat die Belgische vrouwen een stevig potje kunnen voetballen. We kijken er ongelooflijk naar uit!”
Neymar Jr's Five Belgium - National Final
Neymar Jr's Five Belgium - National Final
De wereldfinale gaat door op 21 juli 2018 in het Braziliaanse Praia Grande. Daar ligt immers de voetbalschool van de goalgetter van PSG: het Instituto Neymar Jr.. Meer dan 60 landen van over heel de wereld - zowel mannen als vrouwen - spelen daar om de eeuwige roem en de kans om een potje te voetballen tegen Neymar Jr. en zijn vrienden. Een droom die uitkomt, jawel!