RB19
© Red Bull Content Pool
F1

Dit is de nieuwe F1-wagen van wereldkampioen Max Verstappen!

Oracle Red Bull Racing onthulde in New York hun RB19, de wagen waarin Max Verstappen en Checo Perez de twee wereldtitels van vorig jaar gaan verdedigen.
Geschreven door Red Bull Belgium
1 minuten lezenGepubliceerd op
Ladies and gentlemen, de RB19! Wereldkampioen F1 Max Verstappen, teamgenoot Sergio 'Checo' Perez, test driver Daniel Ricciardo, teambaas Christian Horner en de rest van Oracle Red Bull Racing verzamelden in New York om hun nieuwe RB19 aan de wereld voor te stellen. Met veel aandacht voor de drie F1-weekends in de VS dit jaar natuurlijk: Miami, Austin en Las Vegas.
Oracle Red Bull Racing stelde er naast de nieuwe wagen ook vol trots hun nieuwe team kit voor én kondigde bovendien een partnership met Ford aan. Ze slaan de handen in elkaar voor het bouwen van een next-gen hybrid power unit die vanaf 2026 de bolides van Oracle Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri zal aandrijven.
RB19

RB19

© Red Bull Content Pool

"Bij Oracle Red Bull Racing streven we er altijd naar om dingen als eerste en anders te doen. De groei van onze sport in Amerika kan niet worden genegeerd. De manier waarop de fans ons team hier hebben omarmd is heel bijzonder om te zien. Oracle Red Bull Racing zal in 2023 meer dan ooit in de VS aanwezig zijn. Niet alleen tijdens de races, maar ook tijdens Red Bull Showruns en de eerste roadtrip van het F1-team in Amerika. We wilden onze partnership met Ford in hun thuisland aankondigen. Zij gaan helpen het bouwen van een hybride power unit en nog veel meer om ons team een voorsprong te geven op de concurrentie. Ik ben nu al erg enthousiast over alle mogelijkheden."
Christian Horner