Red Bull Basement zoekt vernieuwers!
© Ryan Bolton/Red Bull Content Bull
Social Innovation

Student-innovator? Red Bull Basement is op zoek naar jou!

Red Bull Basement is op zoek naar studenten die de normale gang van zaken op hun campus - maar ook daarbuiten - willen veranderen, verbeteren. Ben jij zo iemand? Schrijf je dan nu in!
Geschreven door Matt Majendie
Gepubliceerd op
Wat heeft de volgende generatie vernieuwers, bedenkers en ondernemers voor ons in petto? Op die vraag willen we met Red Bull Basement het antwoord vinden. En dat doen we door de beste technologische vernieuwers op te sporen, op universiteitscampussen over de hele wereld!
Het doel? De theorie ontkrachten dat "alles zo is omdat het altijd zo is geweest" en jonge ondernemers inspireren, stimuleren en motiveren.
Het initiatief richt zich op alle studenten - uit om het even welke studierichting - die met gedurfde nieuwe ideeën en vernieuwende technologische oplossingen kunnen komen. Op studenten die een betekenisvolle impact willen hebben op hun universiteiten en streven naar sociale verandering in de wereld.
Red Bull Basement 2019 in Toronto, Canada.
Student-innovatoren op Red Bull Basement
Red Bull Basement werd gelanceerd in 2018 en maakte toen met 663 inschrijvingen uit 16 landen en zo'n 77.777 stemmen een vliegende start. Vorig jaar waren er al meer dan 1.500 inschrijvingen uit 24 landen en meer dan 250 miljoen stemmen.
Dit jaar zijn er meer dan 35 deelnemende landen en de inschrijvingen komen zowel van individuele personen als van universitaire teams van twee studenten.
Inschrijven kan van 1 september tot 25 oktober met een video van één minuut waarin je jouw idee toelicht.
De openbare stemming loopt van 26 oktober tot 29 oktober. Daarna zullen een lokale en internationale jury vóór 1 november één nationale finalist per land selecteren op basis van drie criteria: impact, haalbaarheid en creativiteit.
De ontwikkelingsfase loopt tot 10 december. De teams krijgen dan vijf weken de tijd om hun projecten klaar te maken voor uitvoering tijdens een wereldwijde workshop van 10 tot 13 december. Daar wordt uiteindelijk de winnaar van Red Bull Basement 2020 gekozen.
Ben jij student-ondernemer? Ontdek dan hier hoe je je kan inschrijven en jouw idee met de wereld kan delen!