Red Bull Zeepkistenrace
© Jan Opdekamp
Zeepkistenrace

5 redenen waarom jij de Red Bull Zeepkistenrace niet mag missen!

Zondag 4 september keert de gekste race ter wereld terug naar het Circuit de Spa-Francorchamps: de Red Bull Zeepkistenrace! Kom jij kijken? Toegang is helemaal gratis!
Geschreven door Red Bull Belgium
3 minuten lezenGepubliceerd op
Op zondag 4 september kan je volledig gratis terecht op het Circuit de Spa-Francorchamps om meer dan 50 zelfgemaakte bolides naar beneden te zien snellen onder luid gejuich van het publiek. Zin in de meest hilarische race van het jaar? Na het lezen van deze redenen ongetwijfeld wel!
01

Wout van Aert én Max Verstappen zijn #1 fans.

Wout nam maar al te graag een pauze van zijn superdrukke wegseizoen om het parcours van de Red Bull Zeepkistenrace 2022 als eerste uit te proberen. Getest en goedgekeurd!

1 min

Wout van Aert racet de Raidillon naar beneden in een zeepkist!

Wielrenner Wout van Aert klimt de Raidillon op het Circuit de Spa-Francorchamps naar boven met de fiets, en racet dan naar terug beneden in een zeepkist!

En wist je dat Max Verstappen in 2017 zelf deelnam aan de Red Bull Zeepkistenrace in Nederland? Hij vlamde het parcours in Valkenburg naar beneden in een zelfgemaakte F1-bolide.
Max Verstappen onthult zijn zeepkist
Max Verstappen onthult zijn zeepkist
02

Noem een meer iconische setting. We'll wait...

Een week voordat de Red Bull Zeepkistenrace neerstrijkt op het Circuit de Spa Francorchamps zullen de F1-piloten over het circuit knallen tijdens de GP van België. En geef toe, het asfalt dat nog nazindert en doorkliefd is met bandensporen van de allergrootsten in de F1-wereld… Dat is met voorsprong de beste plaats om 50 knotsgekke zeepkisten naar beneden te zien racen!
Om het allemaal nog wat indrukwekkender te maken, zullen ook de paddocks open zijn. Ga dus zeker eens een kijkje nemen bij de enthousiaste deelnemers die er hun zeepkist met plezier aan jou zullen voorstellen.
Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
03

De allereerste Red Bull Zeepkistenrace was ook in België!

Jup, de Red Bull Zeepkistenrace heeft voor het eerst het daglicht gezien in ons land, ondertussen al 22 jaar geleden. En dat maakt de competitie officieus ook een stukje cultureel erfgoed. Ondertussen werden er wereldwijd al meer dan 100 Red Bull Zeepkistenraces georganiseerd. Nu de race na 5 jaar terug thuiskomt, wil je er toch wel zeker bij zijn?
Red Bull Zeepkistenrace
Red Bull Zeepkistenrace
04

Er zijn heel wat bekende gezichten van de partij!

Hosts Tom Waes en Maria Del Rio staan intussen ook al te popelen om eraan te beginnen. Voor Tom is het trouwens niet zijn eerste Red Bull Zeepkistenrace. "Het is ondertussen al de vierde keer dat ik de Red Bull Zeepkistenrace mag presenteren, en ik kijk er enorm naar uit. Deze editie wordt spectaculairder dan ooit!" zegt hij. "Wat een toplocatie en wat een helling! De beroemde Raidillon op Spa-Francorchamps naar beneden knallen in een zeepkist, wie wil dat nu niet? Mensen komen ook altijd met de meest gekke en unieke creaties. Als het maar vier wielen en een rem heeft... Geweldig om te zien!"
Deze editie wordt spectaculairder dan ooit!
Host Tom Waes
Wist je trouwens dat acteur Rik Verheye dit jaar samen met dj KidNoize de deelnemers heeft geselecteerd?
05

De vorige editie was fenomenaal. En da's een understatement.

Save the best for last: de Red Bull Zeepkistenrace 2017 in Kluisbergen. Met 30 000 (ja, dat heb je goed gelezen) laaiend enthousiaste toeschouwers, 65 waanzinnige teams en een geweldige jury werd het een overdonderend succes. We krijgen nog steeds kippenvel als we eraan terugdenken. Bekijk de recap hieronder!

31 min

Q2 - Red Bull Zeepkistenrace reportage

06

Bonus: toegang is helemaal gratis!

Ondertussen ben je ongetwijfeld al overtuigd. Maar voor wie toch nog een extra zetje nodig heeft: jij kan er op 4 september *gratis* bij zijn! Breng al je vrienden, familie, buren, kennissen en sympathisanten mee voor een dag vol fun!
Is het dan nu tijd voor onze ‘mic drop’? Tot 4 september op het Circuit de Spa Francorchamps!