Games

Dit mag je verwachten van Ubisoft's Riders Republic!

© Ubisoft
Wij spraken met de creative director van de nieuwe extreme sports game en lijstten de belangrijkste weetjes voor je op!
Geschreven door Raf PicavetGepubliceerd op
Riders Republic is de nieuwe, behoorlijk ambitieuze extreme sports game van Ubisoft. En die ziet het groots. Wat we zoal kunnen verwachten? Dat vroegen we de creative director zelf!

1. Vijf disciplines

Ski’s, snowboards, mountainbikes, wingsuits én raketgedreven wingsuits. Dat zijn de vijf items die je de berg af helpen en de vier extreme disciplines waar je in Riders Republic uit kan kiezen. En da's een slimme zet van de makers, want de kans dat het spel je ligt, is zo veel groter dan wanneer ze alles op één sport hadden gegooid.

2. Kiezen of combineren?

Wil je gewoon je ding doen in je vertrouwde sport, de andere disciplines liever helemaal negeren en toch een volwaardige gamebeleving hebben? Dan is Riders Republic zeker iets voor jou! Al vertelde de creative director ons wel dat hij hoopt dat we de andere sporten op z’n minst ook eens proberen. De drempel van de ene naar de andere sport is zo laag mogelijk gemaakt, maar een voorkeur zullen we waarschijnlijk altijd wel hebben.
Riders Republic
Riders Republic

3. Zeven locaties, één wereld

De spelwereld van Riders Republic bestaat uit zeven nationale parken uit de VS die naadloos aan elkaar genaaid zijn: Mammoth, Yosemite, Grand Teton, Bryce Canyon, Zion, Sequoia en Canyonlands. Wie die al bezocht heeft, zal zeker en vast wat elementen herkennen, hoewel de makers zich hier en daar toch wat artistieke - of liever geografische - vrijheid gepermitteerd hebben.

4. Een sociaal gebeuren

Hoewel je Riders Republic perfect solo kan spelen, is het in de eerste plaats een sociale game. Je deelt de speelwereld met vijftig of meer andere spelers waarmee je samen kan ‘riden’, zowel recreatief als competitief. Snowboarders zullen dus op sommige plaatsen mountainbikers tegenkomen, terwijl er boven hen wingsuits rondvliegen.

5. Asocialen zijn ook welkom!

Geen zin om sociaal te doen met andere riders in de speelwereld? Geen probleem! Ook solospelers kunnen uitdagingen aangaan om zo door een progressiesysteem te geraken, nieuwe gear vrij te spelen enzovoort. De creative director verklapte trouwens ook dat de kans groot (maar nog niet 100%) is dat er een alleen-op-de-wereld-ervaring wordt voorzien.

6. Uitdagingen op maat

Riders Republic richt zich op spelers van elk niveau. Zo kunnen casual gamers vrij snel spectaculaire tricks en stunts uit hun personage puren, bijvoorbeeld dankzij de optie om een bijna gegarandeerd geslaagde landing te maken. Om echt de perfecte landing te halen, kan de meer ervaren speler dan weer kiezen voor een manuele besturing. Iets moeilijker, maar des te cooler!
Riders Republic
Riders Republic

7. Goede balans tussen realistisch en over the top

Een belangrijke evenwichtsoefening voor de makers van de game was die tussen een geloofwaardige beleving en het totaal losgeslagen spektakel. Het is uiteindelijk een mix geworden waarbij je als casual speler een skiër of biker van wereldniveau wordt. Dat betekent dus dat je - we citeren - “in een game als Riders Republic wild and crazy stuff" kan doen. Geen droge simulatie zoals Amped destijds dus, maar evenmin een totaal van de pot gerukte game zoals SSX Tricky.

8. Wel Riders Republic, niet Steep 2

De studio die Riders Republic maakt, deed een paar jaar terug al iets gelijkaardigs met snowboards en wingsuits in Steep. Maar “de games verschillen op zodanig veel vlakken dat de fans van Steep zich bedrogen zouden voelen als we Riders Republic als een opvolger zouden aankondigen." Een voorbeeld van zo'n verschil is dat, in tegenstelling tot Steep, de wereld in Riders Republic voor de helft plat is. En dat kan je natuurlijk moeilijk van ‘steep’ (steil dus) spreken...
Riders Republic
Riders Republic

9. Waar en wanneer verschijnt Riders Republic?

Riders Republic zou al begin volgend jaar, op 25 februari, verschijnen voor pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en Stadia.

10. Waar kijken wij nu al naar uit?

Zo’n massale afdaling of race waarbij vijftig boarders en bikers volledig hun eigen ding doen. Jammer dat we te weinig tijd hadden om de vraag over spelerbotsingen te stellen...