Seppe Smits© red bull content pool
Snowboarding
Duurzaam op wintersport met Seppe Smits
Seppe Smits geeft met "Green Tour" handige tips & tricks om je ecologische voetafdruk te verkleinen.
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

Seppe Smits

BelgiumBelgium
Iedereen kent hem als absolute snowboardtop, maar ook naast de piste heeft Seppe Smits grootse plannen. Samen met Greentripper - een Belgisch bedrijf dat je klimaatimpact berekent en je helpt om die te compenseren - heeft hij het "Green Tour" initiatief op poten gezet.
Spring jij mee met Seppe op de trein naar verantwoord reizen? Hieronder geeft hij alvast 10 tips om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Take notes!
1. Carpool met BlaBlaCar!
Op zoek naar een rit? Door te carpoolen leer je nieuwe mensen kennen én verkleint je Co2-uitstoot. Win-win!
Meer informatie over het platform vind je hier.
2. Reis met de trein!
Treinreizen zijn leuk, comfortabel en vooral ook duurzaam. Veel bestemmingen in de bergen zijn bovendien makkelijker te bereiken met de trein dan met de wagen. TIP: Deze winter brengt een nachttrein vanuit Brussel je rechtstreeks naar Innsbruck!
3. Herbruik je plastic zakjes!
Neem wat zakjes mee van thuis zodat je niet telkens nieuwe hoeft te vragen in de winkel.
4. Vergeet je drinkbus niet!
Koop niet telkens nieuwe plastic flesjes, maar neem je eigen drinkbus mee van thuis en vul die met overheerlijk kraanwater uit de bergen.
5. Koop tweedehands!
Op zoek naar nieuw snowboardmateriaal? Kledij en materiaal gaan vaak langer mee dan de meeste mensen denken. Bekijk dus zeker eerst een tweedehandswebsite om een goede deal te scoren.
Als je dringend materiaal nodig hebt of je vindt niet precies wat je zoekt, koop dan bij merken die ecologisch verantwoord produceren.
6. Maak je eigen lunch!
Stel zelf je lunchpakket samen en vermijd voorverpakte maaltijden of broodjes. Die zijn trouwens vaak veel minder lekker dan de belegde broodjes die we in België kennen.
7. Bewaar je sigarettenfilters!
Wist je dat er zakjes bestaan waarin je je filters na het roken kunt bewaren? Filters gooi je vanaf nu dus niet meer zomaar op de grond!
Green Tour
Green Tour
8. Geef het goede voorbeeld op de piste!
Alle kleine beetjes helpen. Geef het goede voorbeeld door lege blikjes of papiertjes die je op de piste tegenkomt op te rapen en in de vuilnisbak te droppen.
9. Check even de recyclagerichtlijnen!
Die verschillen namelijk vaak van de regels in België. Meer info daarover vind je zeker online. Doe dus even je research!
10. Overweeg een splitboard trip!
Ben je avontuurlijk aangelegd en wil je in alle rust de bergen verkennen? Heel wat gidsen organiseren splitboard trips in populaire skigebieden. Een onvergetelijke ervaring!
Hier kan je bijvoorbeeld makkelijk een splitboard trip boeken in Oostenrijk.
Onderdeel van dit verhaal

Seppe Smits

BelgiumBelgium