Session
© Session
Games

De spirituele opvolger van Skate en Tony Hawk's Pro Skater: Session

Waarom we zo hard uitkijken naar deze nieuwkomer onder de skateboard games!
Geschreven door Raf Picavet
3 minuten lezenGepubliceerd op
De laatste game van levende legende Tony Hawk dateert al van enige tijd terug. En hoewel de servers van EA’s Skate vlak voor de voorbije E3 om onverklaarbare redenen opnieuw even online gingen, was ook dat helaas vals alarm. Gelukkig is er ook goed nieuws. Hieronder vijf redenen waarom de community reikhalzend uitkijkt naar Session. En één reden waarom we het liever anders hadden gezien.

So ready!

Toen de jongens achter Session hun Kickstarter-campagne opstartten, haalden ze hun doelbedrag al in amper drie dagen binnen. Om dat haast onmiddellijk te verdubbelen. De fans zijn er klaar voor en lieten dat ook horen. Dat Skate een onverwachte maar massale revival doormaakte - jaren nadat het bedrijf de game al afgeschreven had - was nog zo’n teken. Een teken dat je doet afvragen waarom het eigenlijk zo lang geduurd heeft.

De spirituele opvolger van EA’s Skate

Die drie Skate-games van EA waren lichtjes fantastisch en niemand neemt het de ontwikkelaar van Session kwalijk dat ze zich sterk lieten inspireren door die game. Zo zou onder andere het intuïtieve besturingssysteem voor een groot stuk overgenomen worden. Dat betekent dat je met elk van de analoge sticks een voet controleert, een beproefd en door miljoenen spelers goedgekeurd systeem.
Session
Session

Score

Net zoals bij echte skateboarders primeert in Session het plezier van het skaten. Geen scores dus, maar gewoon je ding doen, blijven oefenen tot je de tricks in de vingers hebt, genieten van een bescheiden maar elegant uitgevoerde grind en gedurfde flips uitproberen in de wetenschap dat een virtuele face-plant lang niet zoveel pijn doet als een echte. Waar je straks wel mee kan scoren is de video-opnames van je tricks zo strak mogelijk monteren en delen met anderen.

Skate & chill

Het ziet er naar uit dat je in Session je eigen doelen stelt. Dat kan van punt A naar punt ik-zie-wel-waar-ik-uitkom skaten zijn terwijl je onderweg hier en daar een trick-opportuniteit aangrijpt… of niet. Dat de spelwereld er - in de trailer toch - vrij uitgestrekt en geloofwaardig uitziet geeft ook hoop. Session gaat immers niet voor een X-Games vibe, maar voor een chillout-and-skate vibe.
Session
Session

Solo of met vrienden

Dat de makers voor de Unreal Engine 4 kozen is oké, want daar puur je gruwelijk mooie visuals uit. Dat ze voor die engine kozen omwille van zijn multiplayercapaciteiten is meer dan oké. Dat zal onvermijdelijk wat lichte competitiviteit losmaken, maar daar is niets verkeerd mee. Session zal zo goed als zeker een tutorial kennen, maar uit ervaring met Skate weten we dat we veel meer leerden van andere spelers waar we gewoon wat random tricks mee uitwisselden.

Enkel voor PC en Xbox One

Geen verkeerd woord over PC en Xbox, maar een skateboard game zou er in een versie voor elk platform moeten komen. Dus ook op PS4 en Switch. Die kans is klein omdat Microsoft de jongens achter Session lijkt te steunen - wat we alleen maar kunnen toejuichen - maar toch: jammer.