Red Bull Solo Q 2023 - Belgian final
© KREW
esports

Jens uit Asse wint de Belgische finale van Red Bull Solo Q!

Gamen in een nachtclub? Check! Red Bull Solo Q kroonde gisteren zijn nieuwe Belgische kampioen Jens 'Electro' De Vos in de Brusselse nachtclub Spirito!
Geschreven door Red Bull Belgium
2 minuten lezenGepubliceerd op
Geen party tot in de vroege uurtjes, maar wel bikkelharde potjes League of Legends in de Brusselse nachtclub Spirito op maandag 1 mei 2023. 1 tegen 1, want dat is het concept van Red Bull Solo Q, een wereldwijd LoL-toernooi voor niet-professionele spelers. 16 landgenoten plaatsten zich na 1 offline en 3 online qualifiers voor de spetterende finale in de oude kerk. Met de 20-jarige Jens De Vos uit Asse die uiteindelijk met de Belgische titel, de bijhorende trofee én een ticket naar de wereldfinale in Londen naar huis ging.
Een vriend won de editie van vorig jaar en overtuigde me om deel te nemen. Hij gaf wat tips en raadde enkele champions aan. Dat heeft precies gewerkt! Londen nu, mijn eerste grote toernooi. Let’s go!
Jens De Vos
01

League of Legends met een twist

Red Bull Solo Q speel je in de top lane van Summoners Rift. Niet in de gebruikelijke teams van 5, maar 1 tegen 1. Skills tegen skills dus. Focus tegen focus. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Minion Score van 100 haalt, wint de game. Dit telkens in een Best Of 3.
Voor de grote finale verhuisden spelers Electro en Valyrian naar de map Howling Abyss. In een bijzonder spannende Best Of 5 wist Electro binnen de 7 minuten 2 kills te halen. Winner!
02

Regional Qualifiers

Voor de spelers die niet door de nationale finale van Red Bull Solo Q zijn geraakt, is er nog een herkansing. Op zondag 7 mei kunnen ze, samen met de nationale finalisten van alle andere landen, nog deelnemen aan de internationale, online Qualifiers voor West-Europa. De speler die daar wint, gaat toch nog door naar de grote wereldfinale.
03

Wereldfinale in Londen

De Red Bull Solo Q World Final vindt op 18 en 19 mei 2023 plaats in de Red Bull Gaming Sphere in Londen. Jens De Vos vertegenwoordigt er België in de strijd om de felbegeerde wereldtitel. Én krijgt daarna ook exclusieve toegang tot de Mid-Season Invitational, een LoL-toernooi voor de internationale wereldtop. ​ ​