Spider-Man
© Sony
Games

TIPS: zo versla je de Sinister Six in Spider-Man!

Met deze tips krijg je Rhino, Vulture en hun vriendjes zo klein! Een exemplaar van Spider-Man winnen? Lees snel verder!
Geschreven door Raf Picavet
4 minuten lezenGepubliceerd op
De laatste Spider-Man is misschien wel de beste die de webslingerende alias van Peter Parker ooit op het strakke pak geschreven kreeg. Je krijgt daarin heel wat iconische vijanden te verslaan. De game is al even uit, dus we spoilen niets als we er een half dozijn van aanhalen. En nog belangrijker: hoe je ze kan verslaan.
Een exemplaar van Spider-Man winnen? Lees snel verder en vul het formulier onderaan in!
Er is meer dan één tactiek om deze zes bosses - we kozen uiteraard de Sinister Six - op de knieën te krijgen. Zie deze opsomming dus niet als de enige echte waterdichte oplossing, maar haal er wel de aanwijzingen uit die jou kunnen helpen. Om spoilers tot het minimum te beperken, houden we het af en toe bewust vaag. En nee, dit zijn lang niet de enige bosses in de game!

Electro & Vulture

Electro & Vulture
Electro & Vulture
Deze twee psycho’s vormen een onafscheidelijk duo in deze boss fight. Ze werken oncomfortabel goed samen en omdat ze allebei kunnen vliegen speelt een groot gedeelte van deze confrontatie zich in de lucht af. Belangrijk hier is om de vijand die ‘aan de beurt is’ in je blikveld te houden. De goeie ouwe webshooter gevolgd door een up close and personal combinatie van vuistslagen bewijst ook hier zijn efficiëntie. Word niet hebberig en weet wanneer je moet lossen voor je door de partner van je slachtoffer ‘afgetikt’ wordt.
Van de twee zal Electro je het meeste schade toebrengen, je dwingen in beweging te blijven en een paar uitdagende quick time reacties uitlokken. Focus je vooral op hem. Zijn positie is ook het makkelijkste te bepalen. Op het juiste moment de generator waarmee hij zich oplaadt doen exploderen brengt hem de meeste schade toe. Eenmaal Electro is uitgeschakeld, gaat Vulture vol in het offensief met afstandsaanvallen. Gun hem die afstand niet en je zou hem vrij snel moeten kunnen afhandelen.

Scorpion & Rhino

Scorpion & Rhino
Scorpion & Rhino
Voor je aan deze andere twee-tegen-één-match begint, moet je eerste door wat hallucinaties heen trippen. De uiteindelijke confrontatie vindt ergens op een bouwwerf plaats: een heel ander gevecht dan tegen Electro en Vulture omdat beide vijanden deze keer de poten op de grond houden en geen van beide echte teamspelers zijn. Het siert de ontwikkelaars dat ze je Rhino niet laten uitschakelen door hem tegen muren te laten crashen. De truc hier is om hem onder kranen, tussen containers en naar andere omgevingsobjecten te lokken. Alleen zo vreet je zijn gezondheidsbalk aan.
Wanneer Scorpion zich in het feestje mengt wordt dat moeilijker. Beweeg je uit de buurt van Rhino, immobiliseer Scorpion met je web shooter, maar volg die niet op met een aanval. De tijd die hij nodig heeft om zich los te werken, geeft jou de ruimte om Rhino weer wat meer toe te takelen. Met de Quad Damage Upgrade geactiveerd een verdoofde Rhino enkele uppercuts verkopen versnelt het gebeuren, maar zonder kan ook. Eenmaal je Rhino bijna op de knieën hebt, biedt Scorpion zich nagenoeg op een dienblad aan.

Mister Negative

Mister Negative
Mister Negative
In tegenstelling tot je eerste gevecht met Mister Negative krijg je tijdens het tweede wat meer bewegingsruimte. Het lijkt standaard: verdoof de man door omgevingsobjecten tegen zijn kop te slingeren, ga close voor een combo van niet meer dan vijf à zes hits en maak je uit de voeten. Herhaal dit vier of vijf keer tot... 
Mister Negative zijn innerlijke demon ontketent en even helemaal loos laat gaan. Zet je schrap voor een paar minuten vintage God of War gameplay. Negeer de nieuwkomers wanneer mogelijk, tenzij om je focus bar te vullen en richt je vooral op Mister Negative. In deze fase van het gevecht is het belangrijk dat je weet wanneer te ontwijken en wanneer te springen. Vergeet je webshooter. Blijf gewoon in leven en wacht op die opening. Qua duiveluitdrijving kan dit tellen.

Doctor Octopus

Doctor Octopus
Doctor Octopus
Als het goed is ga je deze eindbaas met je verrekt cool uitziende extra gepantserde spider suit te lijf. Je zal het nodig hebben. Het begint met wat standaard webshooting afgewisseld met impact web, stukken van het decor op je vijand keilen en wanneer de gelegenheid zich voordoet er van dichtbij op los te timmeren. Eenmaal de Doctor daar even genoeg van heeft, gaat hij voor de the-floor-is-lava-tactiek. Werk de mechanische inktvis weer tegen de grond en die ‘lava’ verdwijnt.
Een volgende keer dat je de lucht in gedwongen wordt - en dat overleeft - krijg je een korte dramatische adempauze. Daarna volgt een filmisch spectaculaire maar gameplay-technish eerder primitieve variant op een boksmatch die iedere speler zover in de game tot een goed eind zou moeten kunnen brengen. Succes!

Win Spider-Man voor PS4

Bovenstaande tactieken uitproberen? Vul dan snel onderstaande formulier in. We brengen de winnaars persoonlijk op de hoogte.